Tekniske hjelpemidler
For at mennesker med funksjonsnedsettelse skal kunne oppleve deltakelse og mestring i dagliglivet, kan hjelpemidler være et av tiltakene.
Bruk av hjelpemidler kan kompensere for, eller erstatte tapt funksjon. Det vil alltid være viktig å vurdere om bruk av hjelpemidler vil hemme eller fremme personens funksjon og muligheter for aktivitet. Dette for å forebygge ytterligere tap av funksjon, siden bruk av hjelpemidler kan påvirke aktivitetsutførelse på flere plan.
Gi oss gjerne tilbakemelding som vi kan bruke i vårt utviklingsarbeid!
For å låne hjelpemidler må du ha nedsatt funksjonsevne for en kortere eller lengre periode. Det gjøres en vurdering av ditt funksjonsnivå i hvert tilfelle. Ved lån av sykeseng og personløfter gjelder egne prioriteringer. Det beste er alltid å forebygge. Å forebygge ytterligere tap av funksjon, kan gi helsegevinst. Bruk av hjelpemidler påvirke aktivitetsutførelse på flere plan. Funksjonsnivå kan bli dårligere med bruk av kompenserende hjelpemidler. Vi ønsker å veilede deg til riktig instans slik at du mestre hverdagen din selvstendig. Noen alternativ er: Hjelpemidlene kan lånes for en periode på inntil 3 måneder. Du kan låne hjelpemiddelet i en lengre periode etter en vurdering, dersom du har behov for det. Hjelpemidlene er ikke spesielt tilpasset, men skal dekke generelle behov. Eksempler på hjelpemidler du kan låne: Hvis ditt behov for hjelpemidler er varig, bistår vi deg med å kontakte riktig instans. Utstyr du har fått permanent fra NAV Hjelpemiddelsentral hjelper vi deg med å montere og vedlikeholde. Kommunale formidlere bistår med funksjonsvurdering, råd om valg, utforming av søknad med begrunnelse for hjelpemiddel og gir opplæring i bruk. Du kan også kjøpe enkelte hjelpemidler på vårt lager. Har du behov for hørselstekniske hjelpemidler eller har utstyr det er feil med kan du kontakte oss. Du kan også ta kontakt med Hørsels- og synskontakt lokalisert i Gamle Riksvei 18. Hørsels- og synskontakt tar imot kunder uten avtale på forhånd / drop-in timer tirsdager kl 08:00-12:00. Korttidslån av hjelpemidler fra kommune, og varig lån fra NAV Hjelpemiddelsentralen er gratis.Hvem kan få låne hjelpemidler?
Er hjelpemidler det rette?
• Ergoterapi
• Fysioterapi
• Hverdagsrehabilitering
• Syn/hørsel
• Hukommelsesteamet
• Frisklivsentralen
• Seniorhelse
• Ernæring Korttidsutlån av hjelpemidler
Varig utlån av hjelpemidler
Hjelp til vurdering av behov eller søke om hjelpemidler
Utsalg av hjelpemidler
Hjelpemiddel Kr
Bestikk m/ større grep - 5 deler
Doppsko til krykke m/ pigg (par)
Doppsko fleksibel til krykke (par)
Forhøyninger klosser (4 stk)
Forhøyninger klosser (4 stk, type 2)
Grepsforstørrer
Gripetang - enkel
Støttehåndtak 30cm
Støttehåndtak 40cm - vinklet
Støttehåndtak 60cm
Støttehåndtak med sugekopp
Is-pigg til krykke (par)
Krykker (par)
Massasjerulle
Pute (ring med pumpe)
Forhøyningspute 10 cm
Strømpepåtrekker
Støttestrømpe avtrekker
Støttestrømpe påtrekker
Treningsstrikk Rød 2m
Treningsstrikk Grønn 2m
Oppdatert: 15.11.2023
Hørselshjelpemidler
Hva koster lån av hjelpemidler?
Egenandel på transport av hjelpemidler Dette gjelder transport av Det er kun transporten som aktiverer egenbetaling. Brukere av hjelpemidler er velkommen til å hente og levere hjelpemidler kostnadsfritt i våre lokaler i Burøyveien 12 B, mandag, tirsdag, torsdag og fredag mellom kl 08:00-15:00. Pris: Ved spørsmål kan Hjelpemiddelteamet kontaktes Telefon: 902 23 333 Vedtatt av bystyret 07.12.2023 Du kontakter lageret og henter selv, eller avtaler levering. Utlevering av hjelpemidler kan ta noe tid. Har du eller dine pårørende mulighet til å hente hjelpemidler selv på lageret kan prosessen gå raskere. Besøksadresse Burøyveien 12b, 8012 Bodø. Kommunale Hjelpemiddelteknikere gir veiledning til brukere og pårørende om enklere montering og vedlikehold de kan utføre selv. Montering og reparasjon som krever spesiell kompetanse og verktøy utføres av hjelpemiddelteknikerne. Telefon: 902 23 333 mandag-fredag kl. 08.00 – 15.00. Ved behov for akutt reparasjon mellom kl 08.00-15.00 mandag-fredag kontaktes Bodø kommune på telefon På kveldstid etter kl 15.00, i helger og på helligdager kan akuttvakten kontaktes på telefon Akutt reparasjon av hjelpemidler utenfor åpningstid utføres av NAV Hjelpemiddelsentral. Akuttvakten vil vurdere og avtale med deg hvilke tiltak som skal iverksettes ut ifra din situasjonsbeskrivelse. Ordningen omfatter hjelpemidler utlånt av NAV som kan sette deg i en nødsituasjon ved funksjonsfeil eller sammenbrudd. Skal du levere tilbake hjelpemiddel kan du møte opp i Burøyveien 12b uten avtale, og ringe på ved «returport» som befinner på venstre side av bygget. Har du eller dine pårørende ikke mulighet til å levere hjelpemiddelet selv, kan det avtales transport. Det må påberegnes noe ventetid. Er hjelpemiddelet utlånt fra NAV Hjelpemiddelsentralen kan hjelpemiddelet leveres til sentralen i Haakon VII Gate 98. Telefon: 407 02 818Egenandel på transport av tekniske hjelpemidler
Utkjøring / hente hjelpemidler
Telefon 902 23 333
Åpningstider
Montering og reparasjon av hjelpemidler / Hjelpemiddelteknikere
Onsdag stengtServicetelefon for akutt reparasjon
Mandag-fredag kl 08.00-15.00
akuttvakt på kveldstid og i helger
Tilbakelevering - retur av hjelpemiddel
Tilbakelevering etter korttidslån
Tilbakelevering etter langtidslån (fra NAV Hjelpemiddelsentralen)
Bodø kommune satser på velferdsteknologi. Dette er teknologi som kan forenkle og trygge hverdagen til borgere og tjenesteytere i kommunen. Fremtidens helsetjenester vil inneha bruk av teknologi på lik linje som teknologi i større grad er en naturlig del av hverdagslivet for hele samfunnet. Eksempler på velferdsteknologi i vår kommune er trygghetsalarm, medisindispenser, digitalt tilsyn, lokaliseringstjeneste m.m. Hjelpemiddelteamet er de som monterer, demonterer og reparerer dette utstyret. Hjelpemiddelteamet tar imot henvendelser ved behov for hjelpemidler. Her koordineres utlevering, henting og returnering av hjelpemidler. Feilsøk, reparasjoner og montering blir også utført av teamet. Hjelpemiddelteamet monterer, demonterer og reparerer kommunens velferdsteknologiske løsninger. Hjelpemiddelteamet er organisert under Rehabilieringstjenesten. Velferdsteknologi
Om avd for tekniske hjelpemidler og velferdsteknologi