Artikler for Januar 2015

• Illustrasjon av nye bodø

Ny by – ny flyplass

Spørsmålet hvor på Bodøhalvøya, Bodø- og Saltenregionens nye flyplass skal etableres, er et nasjonalt veivalg. Det er en unik mulighet til å planlegge, utvikle og bygge en helt ny, moderne, smart, kompakt og miljøvennlig by i nordområdene - i direkte tilknytning til dagens by.

• Bodø kommune inviterer frivillige lag og organisasjoner til samarbeid i planprosessen

Høringsutkast til frivillighetsplan 2015 - 2018.

Frivillighetsplanen er en temaplan som bygger på kommuneplanens samfunnsdel. Starten på planprosessen var samlingen på Sølvsuper helse- og velferdssenter der ca. 80 personer møtte opp.

• Skispor

Skisporene er klare

Nå står Bodømarka innbydende klar for alle som vil ut på ski.

• NS

Saltvern best i Nordland!

Bodø 6.desember 2014: I årets nasjonale prøver er Saltvern skole best i Nordland. Dette viser resultatene fra siste prøve fra nå i høst.

• PGP

Sikrer de ansattes helse

Bodø kommune har inngått avtale med Stamina Helse om kjøp av bedriftshelsetjenester.

• Forvandlinga

FORVANDLINGA - Bodøs historie, Bind 3 (1890-1950)

Tredje bind av Bodøs historie er nå utkommet, og vi inviterer til lansering i Stormen bibliotek 22. november kl. 13.00. Steinar Aas leser utdrag fra boka og intervjues av Linda Haukaas. Kunstnerisk innslag - Enkel bevertning

• åpning i stormen

Kunståpningen i Stormen

Se bildene og folket fra åpningen av kunsten i Stormen.

• Sinus

Offisiell åpning av Sinus: Kråkesølv + Eline Thorp

En gledens dag har kommet.

• hjertefred

Hjertefred

En kveld for å minnes våre kjære som har gått bort, med lys, varme og kjærlighet. En kveld for å minne oss på hvor skjørt og vakkert livet er. En kveld fylt av musikk, sang, poesi og ord for å bearbeide sorg. En veldig vakker kveld på allehelgensdagen. Bless, Björg"

• Bodø naturskole gir tilbud om fjernundervisning i lulesamisk

Fjernundervisning i lulesamisk er i gang

Endelig er det klart for fjernundervisning i lulesamisk skoleåret 2014-2015 for alle aktuelle norske elever.

• Bodø bibliotek.  Foto: Per-Inge Johnsen

Siste åpningsdag på Bodø bibliotek

Vi minner om at aller siste åpningsdag i våre nåværende lokaler blir lørdag 30. august, kl. 11.00 - 15.00. Vi inviterer publikum til kaffe, saft og muffins for å markere denne dagen. Velkommen innom!

• Kriseledelsen

Kriseledelsen i beredskap

I Bodø kommune er kriseledelsen i beredskap etter terrortrusselen mot Norge

• Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen

Ros fra samferdselsministeren

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen framhever Bodø kommunes systematiske og langsiktige jobbing på trafikksikkerhetsfeltet.

• Ribbåter

Havsafari

Bli med på en guidet rib-tur i fantastiske omgivelser.

• Gravekart - kartoversikt over graving i Bodø

Byteknikk og Geodata tilbyr nå et oppdatert kart med oversikt over graving og planlagt graving i Bodø sentrum.

• Knut hernes

Ny kommunaldirektør på teknisk avdeling

Knut Hernes er tilsatt som ny kommunaldirektør for teknisk avdeling i Bodø kommune. Han overtar for Henrik Brækkan som går av med alderspensjon i høst.

• Generalsekretær Birgitte Brekke forklarer vinn vinn situasjoner. Foto Bodø kommune v/Cathrin Johansen

Samspill og samarbeid mellom frivillig og kommunal sektor

Nesten 50 frivillige lag og organisasjoner møtte hverandre og representanter fra Bodø kommune i et innspill-seminar den 4. juni. Omlag 80 personer var samlet inne på Sølvsuper helse - og velferdssenter i 3,5 timer i et fantastisk vårvær.

• Logoen

Stormens profil er klar

I formiddag ble den grafiske profilen til Stormen lansert.

• Menneker framfor en båt

Grunnlovsjubileet - Allting Framtidsløfter for barn og unge

Ved 200-årsjubileet for Grunnloven, ble alle barn og voksne invitert til å delta på det historiske alltinget, 21.mai k.13, på Damskibskaia ved Løvold.

• Anna rodge

Grunnlovsjubileet - Grunnlovseilasen

Verdens eldste seilende skonnert «Anna Rogde» la ut på en storslagen opplevelses- og kunnskapsreise. På Bodø by sin bursdag 20.mai, kom Grunnlovsseilasen 2014 til Bodø. På Dampskibskaia ved Løvold ble det til stor folkefest. Foto: Malin Renate Thorud Johnsen, Per-Inge Thorud Johnsen

• Broderkjdede

Grunnlovsjubileet - Broderkjeden

I anledning Grunnlovsjubileet utfordret NRK P1 Norgesglasset innbyggerne i alle landets kommuner til å vise at man står sammen for demokratiet i 200 nye år. Under mottoet «Enig og tro til Dovre faller» fører vi videre det sterke samholdet som Eidsvollsmennene viste i 1814. Bildene viser markeringen Bodø kommune hadde på Torvet

• 17 mai

Populære bilder

Bodø kommunes bilder på Facebook fra 17.maiferingen i byen er svært populært på sosiale medier.

• Bodø Frivillig sentral

Bodø kommune inviterer frivillige lag og organisasjoner til møte.

Bodø bystyre har vedtatt at det skal utvikles lokal frivillighetspolitikk i en plan som skal legges fram for bystyret. I den forbindelse inviteres til møte onsdag 4. juni kl. 18.00 på Sølvsuper helse - og velferdssenter.

• Kvinne med heaset

Russisk venn på besøk

Irina Zaitzeva fra vår russiske vennskapsby Vyborg hospiterer i tiden 11. - 23. mai i Bodø kommune. Hensikten med dette besøket er å få innsikt i organiseringen av det norske samfunnet samtidig som hun skal bli bedre kjent med oss i Bodø.

• Linn-Mari Andreassen og Steffen Jensen behandler søknadene om startlån.

Søk om hjelp til boligetablering

Det er fullt mulig å få støtte til kjøp av ny bolig eller tilpasning av den du har.

Viser fra 1 til 25 av totalt 134 artikler