• Folkehelseuka 2016

«Happy city - det e folkan som gjør byen glad!»

Storgata og Anna Benoni-parken blir arenaer for helse og trivsel under Folkehelseuka 2016.

• Piratskuta i Messiosen barnehage

Nytt lekeutstyr i Gjæran barnehage avd. Messiosen

Som ledd i et omfattende rehabiliteringsprosjekt, og til stor glede for barna, meldes lekeområdet i Messiosen barnehage ferdig rehabilitert.

• Byteknikk – Terminalkai sør del II

September 2016 er det planlagt oppstart for omfattende infrastruktur-arbeider ved nye Terminalkai sør ved Jernbanestasjonen.

• ARN 2016

Hyggelig tilbakemelding etter Arctic Race

Fra BUF-etat Region Nord har vi fått følgende hilsen post festum:

• Rute 3 ved busstoppet Vollen sykehjem

Bypakke Bodø - Vollveien busstopp

September 2016 er planlagt innflytting på Vollen sykehjem for ansatte som jobber på rådhuset - rute 3 med busstoppet "Vollen sykehjem" blir et fint alternativ til de som ønsker å reise kollektiv.

• Ny by ny flyplass

Vellykket vennskapsbymøte

Mandag til torsdag i forrige uke var Bodø kommune vertskap for de nordiske vennskapsbyene Jönköping/Sverige, Kuopio/Finland og Svendborg/Danmark. Byutvikling, kultur, klima og miljø var tema i det omfattende programmet for dagene.

• Her ser du hvordan trafikken i Bodø sentrum påvirkes denne dagen. Klikk på kartet for stor versjon.

Søndag 14. august

• sykkel

Bli med på folkefesten!

På søndag er det storskjermer med tilhørende herligheter i både Solparken og Brevika. Her finner du programmet.

Lørdag 13. august

• Et norsk-russisk samarbeid i Arctic Race og Norway kan bli en realitet allerede til neste år.

Svært nær en russisk etappe i 2017

Et norsk-russisk samarbeid i Arctic Race of Norway kan bli en realitet allerede til neste år. Det bekrefter presidenten i det russiske sykkelforbundet, som for øyeblikket er i Norge for å overvære årets utgave av rittet.

Fredag 12. august

Torsdag 11. august

• Klassisk spinning

Klassisk spinning på torget - kommunen var med

I dag - onsdag ble det arrangert Klassisk spinning på torget. 125 spinningsykler var satt ut, og til tonefølge fra MIN-ensemblet ble det tråkket muntert i vei. Og kommunen var - som det fremgår av bildet, i første rekke.

• bil som taues

Nå taues biler bort

I forbindelse med Arctic Race of Norway er det innført parkeringsforbud i flere gater i Bodø. Nå taues bilene som er feilparkerte bort.

• Bilde fra Arctic race of Norway 2013

Vi trenger flere frivillige til Arctic Race!

Det er særlig behov for folk i Bodøsjøen, men også i Grønnåsen/Soløyvannet og i sentrum. Innsatsen trengs fra 11.30 til 14.30 på torsdag, og består i å hjelpe til med stenging av veier under rittet.

• Foto: Kim Jakobsen / Katucha

Åpningsshow i kveld

Arctic Race of Norway sparkes i gang med lagpresentasjon og Julie Bergan-konsert i Solparken kl. 17.45 i kveld. Her finner du også fullstendig oversikt over aktiviteter under ARN.

Onsdag 10. august

• Minibuss

Transport til dagsentre torsdag 11. august

I forbindelse med gjennomføring av Arctic Race of Norway og stengte veier vil det ikke bli transport av brukere til dagsentrene torsdag 11. august 2016. Dagsentrene vil være åpne, slik at de som har mulighet til å komme seg dit selv kan benytte tilbudet.

• Her ser du hvordan trafikken i Bodø sentrum påvirkes disse dagene.

Mandag 8. og tirsdag 9. august

Her ser du hvordan trafikken i Bodø sentrum påvirkes disse dagene. Klikk på kartet for stor versjon.

• Foto Per-Inge Johnsen

Pressemelding fra Salten politidistrikt: Stengte veger under Arctic Race

Torsdag 11. august braker det løs med Arctic Race of Norway. To av etappene skal gå på vegene i Salten. For deg som innbygger i Salten betyr det flere stengte veger over lengre perioder, henholdsvis torsdag 11. august og søndag 14. august.

• Trafikken i Bodø

Trafikken i Bodø under Arctic Race of Norway

Her finner du oversikten over stengte veier og parkeringsforbud under Arctic Race of Norway. Trafikken i Bodø påvirkes hele neste uke. I menyen til venstre kan du velge å se hvilke restriksjoner som gjelder de enkelte dagene.

• Byteknikk - Bodøelv overvannstunnel

Bodø kommune skal lage en avlastende vannvei fra Bodøelva som kan ta imot vannmengder som kan oppstå ved 200-års flom. Byggetid: august 2016 - august 2017.

• Sykler på bunnen av Saltstraumen

Sykler på bunnen av Salstraumen

Se TV2s video av Fredric Ihrsjen som gjør Arctic Race-stuntet her.

• Flere av storlagene stiller med sine beste menn når den fjerde utgaven av Arctic Race of Norway trilles i gang 11. august. På startstreken finner vi blant andre tidligere verdensmester Philippe Gilbert (BMC), fjorårsvinner Rein Taaramäe (Katusha), samt hjemmefavorittene Alexander Kristoff (Katusha), Sondre Holst Enger (IAM), Lars-Petter Nordhaug (Sky) og August Jensen (Coop-ØsterHus).

Toppryttere klare for Arctic Race 2016

• Nytt fortau i Ole Reistads vei ved Østbyen skole.

Bypakke Bodø - Ole Reistads vei

Barn skal komme seg trygt til skolen, selv om de ikke blir kjørt helt til skoletrappa - derfor ble fortauløsningen oppgradert fra tidligere 1,2m til en minimumsbredde på nå 2,5m. Dette gjør at barna kan ferdes tryggere i Ole Reistads vei.

Viser fra 126 til 150 av totalt 397 artikler