Artikler for September 2016

• Åpning NLSH

Nyåpning av Nordlandssykehuset

Helse- og omsorgsminister Bent Høie gratulerte den spreke 89-åringen. Her kan du se video av hele åpningsfesten.

• Åpning e-rom

Nå er vi igang med Lifecare eRom

26. september startet avdeling Langbølgen på Sølvsuper Helse- og velferdssenter opp produksjon på Lifecare eRom (elektronisk pasientrom på nettbrett).

• legevaktsjef Jannicke Fosdahl.

Økt ventetid på legevakta

Bodø legevakt skal legge om til nytt journalsystem. Det kommer til å medføre mer ventetid fra mandag av.

• Oppgradering av uteområde og lekeplassutstyr i Linken barnehage

Oppgradering av uteområde - Linken barnehage

Som ledd i et omfattende rehabiliteringsprosjekt har Byteknikk vært innom Linken barnehage i Rønvik.

• Det blir mye aktivitet i Jensvilldalen 17/9 - 19/9/2016. Det skal bygges en ny undergang for biler.

Bypakke Bodø - Info helgearbeid Jensvolldalen kulvert

Arbeidene starter lørdag 17/9 kl 07.30 og det legges opp til å være ferdig mandag 19/9 kl 04.30. Det blir mye aktivitet og alle som ferdes rundt anleggsområdet oppfordres til å være ekstra forsiktig. Arbeidet streames direkte her.

• Lekeutstyret i Osphaugen barnehage ble rehabilitert i 2016.

Nytt lekeutstyr i Gjæran barnehage avd. Osphaugen

Som ledd i et omfattende rehabiliteringsprosjekt ble lekeutstyret ved Osphaugen barnehage rehabilitert.

• Hundeposestasjon ved Furulia på Tverlandet

2016 | 30 hundeposestasjoner på plass!

Nå er total 30 stasjoner på plass ved typiske lufteområder for hunder.

• badedagen

Den store badedagen 18. september

Søndag 18. september står Nordlandsbadet klar til å skape ekstra glede og begeistring.

• krisesenteret film

Lanserer film for barn som kommer på krisesenter

Krisesenteret i Salten har lagd en animasjonsfilm for nyankomne barn på krisesenteret.

• Rådmann Rolf Kåre Jensen flytter kontoret sitt fra rådhuset til Moloveien 16.

Nå flytter ledelsen ut

Torsdag 15. september flytter Bodø kommunes toppledelse fra rådhuset til DNB-bygget i Moloveien 16.

• Tora på snart 93 år

Har du også lyst å være besøksvenn?

Rundt om i landet finnes det flere tusen frivillige besøksvenner som besøker mennesker både i private hjem og på institusjoner. De fleste besøksvenner har én person de besøker fast, som regel en time eller to i uka. Besøksvennen og den som får besøk bestemmer sammen hva de skal gjøre. De går turer eller gjør andre sosiale aktiviteter - eller treffes bare for å prate. Den ukentlige kaffekoppen med en besøksvenn er en verdi som vanskelig lar seg beskrive eller måle.

• eRom-kake

Sørgjerdet Bokollektiv er først i Norge med Lifecare eRom

I dag startet Sørgjerdet Bokollektiv opp produksjon på Lifecare eRom (elektronisk pasientrom på nettbrett). Sørgjerdet Bokollektiv er dermed først i Norge til å ta i bruk eRom på bokollektiv.

• rådhuset

Disse vil bli HR-sjef

Ved søknadsfristens utløp har det kommet inn 14 søknader til stillingen som HR-sjef i Bodø kommune. To søkere valgte å trekke søknaden da det ikke ble gitt unntak fra offentliggjøring på søkerlister. Av de gjenværende 12 har én søker fått innvilget unntak fra offentliggjøring.

• Bufetat

Tredoblet fosterhjemsinteresse etter Arctic Race

Bufetat region nord, som er en partner av Arctic Race of Norway, opplevde en dobling av henvendelser fra potensielle fosterforeldre etter årets sykkelritt. I Bodø var pågangen størst, med en tredobling av henvendelser.

• Stormen

Stormen topp 6 i verden

Wired magazine har Stormen bibliotek på listen «10 of the most beautiful libraries on earth».

• Folkehelseuka 2016

«Happy city - det e folkan som gjør byen glad!»

Storgata og Anna Benoni-parken blir arenaer for helse og trivsel under Folkehelseuka 2016.

• Piratskuta i Messiosen barnehage

Nytt lekeutstyr i Gjæran barnehage avd. Messiosen

Som ledd i et omfattende rehabiliteringsprosjekt, og til stor glede for barna, meldes lekeområdet i Messiosen barnehage ferdig rehabilitert.