Artikler for Mai 2013

• Vil du bli verge? - noen trenger deg!

Fra 1. juli 2013 trer den nye vergemålsloven i kraft. Samtidig legges de kommunale overformynderiene ned, og Fylkesmannen overtar deres oppgaver og ansvar. Fylkesmannen ønsker å rekruttere nye verger, og kanskje blir det deg?

• Bekjempelse av vold i nære relasjoner - handlingsplan

Rådgivingsgruppa for vold og seksuelle overgrep i Bodø kommune utarbeidet i 2009 en handlingsplan for bekjempelse av vold i nære relasjoner, som ble vedtatt av bystyret. Hensikten med planen er å forebygge denne type vold, samt at utsatte får nødvendig hjelp til rett tid. Her kan du lese planen.

• Syvtoppstur for folkehelse

Søndag 2. juni skjer den årvisse "Syvtoppsturen" i regi av B&OI i Bodøs mektige nærterreng. Et flott tiltak både for folkehelse og opplevelse, sier Mariann Bakken i Bodø kommune, med trim, kjenning-møter, nydelige utsikter og forsommernatur i blanding. Hun slår i samme slengen et slag for "Midnattsolrittet" på sykkel Fauske-Bodø helgen etter, og høstens "Elvelangs" når mørket kommer listende i september.

• Nå ser vi midnattssola

Nå ser vi atter solen skinne på byen vår hele døgnet. Fra 4. juni er hele solen over horisonten.

• Ny og offensiv samarbeidsavtale

Denne uken er ordføreren i følge av en delegasjon fra Bodø, bestående av ulike aktører fra næringsliv og forvaltning, på besøk i Bodø Kommunes samarbeidsby, Vyborg i Russland.

• Nordlandsbadet stengt en uke - får klatrevegg

Nordlandsbadet, eller "badeland" i Bodø Spektrum, må dessverre holde stengt i uke 22/2013 på grunn av vedlikeholdsarbeid. Stengningen varer fra og med mandag 27.5 til og med søndag 2.6. Mandag 3.6 åpner badet igjen, og da med ny klatrevegg på plass.

• Ren by - bidra i dugnads-spleis

Kirkens Bymisjon og Jobb1 er hovedansvarlig for ett av Bodøs mest interessante og nyttige jobbprosjekt - Ren By. Gjennom et tilskudd fra Bodø Kommune pluss bidrag fra bl.a. Gjendsidigestiftelsen og flere av byens bedrifter, er prosjektet nå sikret finansiering i en oppstartsfase. Du kan være med å besørge at det blir varig.

• Har du behov for bistand i hverdagen?

Søknad helse- og omsorgstjenester

For å søke helse- og omsorgstjenester fra Bodø kommune må du sende en søknad. Søknadsskjema finner du her. Trenger du hjelp til utfylling kan Servicetorget som ligger i Postgården kontaktes, enten ved personlig oppmøte eller på tlf 75 55 50 00.

• Rådhusjuryen har startet løpet

Juryen som skal ha det avgjørende ord i arkitektkonkurransen for mulig rådhusutbygging i Bodø, er nå i gang. De hadde sitt første møte tirsdag 21. mai.

• En 17 mai vi vil huske.

17mai 2013 er en av de 17mai vi vil huske for en ting og det er det nydelige været. Været spillte på lag med alle i Bodø denne vakre maidagen. Våre medarbeidere hadde med seg kamerat og her en stemingen de fanget i løpet av dagen.

• HURRA, snart ferie - og da kan det være lurt med vaksine

Herlige feriedager nærmer seg, enten man skal reise til utlandet eller holde seg her hjemme. Før utenlandsturen kan det være lurt å tenke på reisevaksiner. Folkehelseinstituttet (FHI) har sett en økning av hepatitt A hos nordmenn den siste tiden.

• Tre bøker i premie i Bodø-historie-quiz

I anledning lanseringen av andre bind av Bodø bys historie 21. mai, inviterer vi deg til en bitte liten quiz, der premien til de første tre utrukne med rette svar er bind II av Bodø bys historie.

• - Ingenting kommer av selv

Denne uken er en delegasjon fra Bodø-regionen på besøk i Brüssel. Fra Bodø deltar ordfører Ole Henrik Hjartøy, rådmann Rolf Kåre Jensen, utviklingsjef Kyrre Dahl og politisk rådgiver Daniel Bjarmann-Simonsen. Sammen med flere rådmenn og ordførere fra Salten, har de et tett program hvor de møter en rekke sentrale aktører som jobber med spørsmål av betydning for Bodø, Salten og Nordland.

• Soldater oppstilt utenfor domkirken i bodø

Veterandagen har funnet sin form

Frigjøringsdagen 8. mai, som siden 2011 også har vært Veterandagen, markeres med stil og klasse i Bodø hver vår nå. Onsdagens arrangement ved og i Bodø rådhus viser at veterandagsfeiringen fort har funnet sin form.

• Trio på Bodø Foyer workshop

Bodø Foyer - med Aberdeen som modell

Store Aberdeen i Skottland er lille Bodøs modell da vårt lokale DUE-prosjekt inviterte til workshop i Bodø Kulturhus tirsdag. Tema var, som omtrent alltid i disse fagkretser, hvordan fange opp og helst få satt på sporet de som faller utenfor utdanning, jobb og boligmarked, og kanskje er på full fart inn i rus, psykatri og kriminalitet.

• «Bodø 2030 – et strategisk tyngdepunkt som tar sin næringsposisjon i Nord? Eller skal vi la tilfeldighetene bestemme over oss?»

Kommuneplanen er i rullering og kommunen inviterer næringslivet til å gi innspill om samfunnsdelen av planen.

• Ekstern vurdering av samordningsgevinster

Bodø kommune engasjerer KPMG for å gjennomføre en uavhengig undersøkelse av synergieffektene ved å bygge et nytt rådhus.

• Økonomisjefen blir kommunaldirektør

Økonomisjef Stephan Andre Skjelvan blir fra 1. mai kommunaldirektør for økonomi og finans i Bodø kommune. Det er bystyret som har vedtatt endringen. Dette er forøvrig i tråd med rådmannens ønske om å ha større fokus på økonomi og finansforvaltning i kommunen.