Fysioterapi for voksne
Kommunale fysioterapeuter gir hovedsakelig tilbud til voksne og eldre med behov for individuell oppfølging i eget hjem, sykehjem, døgnbemannede boliger, dagsenter eller i videregående skole.
Vårt mål er å arbeide for å bedre eller vedlikeholde funksjonsevnen, fremme egenmestring og livskvalitet hos den enkelte.
Vi jobber sammen med deg og dine nærmeste for å finne gode tiltak og løsninger. Vi ønsker å bidra til at du blir best mulig i stand til å mestre hverdagen utfra dine premisser.
Vi gir tilbud til personer som har behov for individuell oppfølging av fysioterapeut i eget hjem, på kommunale korttidsavdelinger, døgnbemannede boliger, sykehjem, dagsenter og i videregående skole. Vi følger opp også personer som har sammensatte problemstillinger og behov for oppfølging fra flere av de kommunale helsetjenestene. Vi gir i tillegg tilbud om behandling i grupper. Oppfølgingen innebære kartlegging og funksjonsvurdering, og kan videre bestå av behandling, trening, lindrende tiltak, hjelpemiddelformidling, veiledning og rådgivning. Tjenesten har ulike behandlingsgrupper som går over kortere perioder. Terapeutene avgjør sammen med pasient/ bruker om behandling i gruppe er aktuelt. Sterk og Stødig treningsgrupper Sterk og stødig er gruppetrening med fokus på balanse og styrketrening i ditt nærmiljø. Målgruppen er seniorer over 65 år som bor hjemme og går uten hjelpemidler innendørs, og som opplever endringer i bevegelsesfunksjon og ustøhet i enkelte situasjoner.Hvem kan få fysioterapi fra kommunal fysioterapeut
Behandling i grupper
Treningsgruppe for eldre
Søknad og egenandel
Du må logge inn via ID-porten. Hvis du ikke kan gjøre dette selv, kan pårørende eller verge søke for deg. Skal du søke tjenester på vegne av en annen person anbefaler vi at du ordner med fullmakt før du starter utfylling av søknadsskjema (PDF, 190KB). Hvis det viser seg vanskelig med digitalt skjema, kan søknadsskjema skrives ut og leveres i resepsjonen på Rehabiliteringssenteret eller i Servicetorget på Rådhuset. PDF-versjon (172KB) Word-versjon (DOCX, 309KB) Utfylt søknad kan også sendes pr post til: Bodø Kommune Det må betales en egenandel for kommunal fysioterapibehandling og for deltakelse i behandlingsgrupper i regi av den kommunale fysioterapitjenesten i Bodø kommune. Hvis pasienter uteblir fra timen uten varsel, vil det bli avkrevet et gebyr på 100 kr. Varsel må gis seinest klokken 12.00 siste virkedagen før timen. Gebyret tilfaller uavhengig om pasienten har opparbeidet frikort. For mer informasjon om fysioterapi og egenandel se HelseNorge.no. Slik søker du
Skal du søke på vegne av andre?
Rehabiliteringstjenesten
Gamle Riksvei 18
8008 BodøPrisliste fysioterapi og deltakelse i behandlingsgrupper
Hvem skal betale egenandel?
Hva skal du betale?
Type behandling Egenandel kr
Undersøkelse første gang
Inntil 20 minutter behandling
- Tillegg for behandling ut over 20 minutter per påbegynte 10 minutter
Inntil 20 minutter behandling hos fysioterapeut med tilleggskompetanse i psykomotorisk fysioterapi
- Tillegg for behandling ut over 20 minutter per påbegynte 10 minutter
Veiledet trening, minst 30 minutter
Gruppebehandling 60 minutter Hvem skal ikke betale egenandel?
Hvordan skal egenandelen betales?
Ofte spurte spørsmål
Fysioterapeuter har et selvstendig diagnose- og behandlingsansvar. Dette betyr at du som pasient kan oppsøke fysioterapeut direkte uten henvisning fra lege. Selv om det ikke lenger er nødvendig med henvisning, vil fysioterapeuten samarbeide med din fastlege og andre relevante tjenesteytere. Det er ventetid på fysioterapi. Fysioterapitjenesten vil sende deg et brev med informasjon om forventet ventetid. Vi gjør en vurdering av hva som er forsvarlig ventetid i hvert enkelt tilfelle ut fra en politisk vedtatt prioriteringsnøkkel. Hvis du har spørsmål om ventetid ber vi deg om å ta kontakt med fysioterapitjenesten. Hvis du av medisinske årsaker ikke er i stand til å komme til fysioterapeut på egen hånd, kan fysioterapeuten bestille transport via pasientreiser. Fysioterapeuten vil informere deg om dette. Informasjon finnes også på Pasientreiser sine nettsider og på tlf 05515. Tjenesten har som målsetning å arbeide for å bedre og vedlikeholde funksjonsevnen og livskvaliteten hos mennesker med sykdom eller funksjonsnedsettelse på grunn av skade, sykdom eller alder. Vi jobber sammen med bruker for å finne gode tiltak og løsninger for den enkelte. Vi ønsker å bidra til at våre brukere blir best mulig i stand til å mestre hverdagen utfra egne premisser. Fysioterapeutene kan bidra med: Fysioterapeutene bistår Bølgen, Mellombølgen og Kortbølgen. Ergoterapeuter arbeider med personer som opplever at sykdom, funksjonsnedsettelse eller miljøfaktorer påvirker mestring av daglige aktiviteter eller gjøremål. Ergoterapeuter tar utgangspunkt i hva som er viktig for den enkelte brukeren og bidrar til en trygg overgang fra institusjon til eget hjem. Ergoterapeutene kan bidra med: Ergoterapeutene bistår Bølgen, Mellombølgen og Kortbølgen. Personalet på avdelingen gjør en vurdering om pasienten har behov for ergo- og/eller fysioterapitjeneste, og sender henvisning ved behov.Hva kan du forvente av fysioterapeuten?
Fysioterapeuten
Hva forventer fysioterapeuten av deg?
Trenger jeg henvisning fra lege?
Hvor lenge må jeg vente på fysioterapi?
Kan jeg få hjelp til transport?
Fysio-/ergoterapi Sølvsuper helse- og velferdssenter
Fysioterapi
Ergoterapi
Henvisning til tjenesten