Phoniro eLås montert på dørHvis du bor i Bodø Kommune og har hjemmesykepleie eller trygghetsalarm vil du få montert en elektronisk lås.

Låsen vil se slik ut når den er montert på innsiden av ytterdøren:

Elektronisk lås - tryggere for deg, enklere for hjemmesykepleien. 

 

Dette gjør at hjemmesykepleiens ansatte ikke trenger å administrere nøkler når de besøker deg, og risikoen for at nøkler faller i gale hender forsvinner. 

Ofte stilte spørsmål 

Hva er elås? 

Det er en batteridrevet lås som er montert på innsiden av ytterdøren. Låsen kan bare brukes av Hjemmetjenesten. Systemet registrerer også tiden de ansatte er inne i ditt hjem. 

Det er ikke synlig fra utsiden av døren at vi har montert den nye låsen, og det er bare helsepersonell som kan bruke den. 

Hvorfor har Bodø Kommune innført elås?

Det letter arbeidet for hjemmesykepleien fordi de slipper å holde styr på et stort antall nøkler, og de kan på en enklere måte komme seg inn til sine brukere. Det vil også gå raskere for hjemmetjenesten å rykke ut ved trygghetsalarmer når de ansatte slipper å hente nøkler på sonebasen.

eLåsen logger også hvem som har vært på besøk og hvor lenge personen var der. Dette betyr bedre kontroll med at du får den hjelpen du skal ha i forhold til ditt vedtak og større sikkerhet både for deg og de ansatte i hjemmetjenesten. 

Koster det noe for meg? 

Nei, det vil ikke koste deg noe. 

Vil det påvirke min husforsikring? 

Nei, elåsen vil ikke påvirke forsikringen. Den eksisterende låsen er helt uendret etter installasjonen, noe som er spesielt viktig hvis du har sikkerhetslås på døren. 

Hvor lang tid tar installasjonen? 

Det er lett å installere Phoniro. Installatøren vil også smøre låsen i døren din, og hvis alt går som planlagt, er arbeidet ferdig på 15-20 minutter. 

Hvordan vet jeg at det er en godkjent montør som kommer hjem til meg? 

Installatøren vil bære et ID-kort som viser at han er ansatt i Bodø kommune for å utføre dette arbeidet. 

Vil det bli noen skader på døren min? 

Nei, det blir ingen skader på døren. eLås monteres uten å lage ekstra hull i døren.

Endres låsesylinderen slik at jeg må bytte nøkkel? 

Låsesylinderen blir ikke endret. Bare vrideren på innsiden av døren er endret. Dette betyr at du bruker døren som vanlig, og nøkkelen din vil fortsatt passe i dørlåsen. 

Passer elås på alle dører? 

eLås passer på mer enn 95% av alle dører.  Montøren vil finne ut om det kan monteres eLås på din ytterdør. 

Hva skjer hvis den ansatte mister telefonen sin? 

Hvis en ansatt mister telefonen, vil denne bli sperret umiddelbart og er derfor helt ubrukelig for den som finner/har tatt telefonen. Telefonene som hjemmetjenesten bruker er i tillegg sikret med en kodelås slik at ikke uvedkommende kan få tilgang til informasjon på telefonene.

Kan hvem som helst bruke låsen for å komme inn til meg? 

Nei, bare ansatte som har et planlagt besøk hos deg kan låse opp døren din. 

Hva skjer hvis det blir et strømbrudd eller det ikke er mobildekning? 

eLås har et eget batteri. Å åpne en dør utstyrt med eLås er ikke avhengig av verken strøm eller mobildekning. 

Vil jeg få tilbake de nøklene jeg har levert til hjemmetjenesten når jeg får elektronisk lås? 

Hjemmetjenesten vil beholde 1 nøkkel for sikkerhets skyld slik at vi kan komme oss inn til deg hvis det skulle oppstå en feil på den elektroniske låsen. 

Hva skjer hvis jeg flytter, eller hvis behovet for hjemmesykepleie opphører? 

Hvis du skal flytte eller ikke lenger har behov for hjemmesykepleie, vil en montør fjerne den elektroniske låsen og tilbakestille døren til slik den var før det ble installert elektronisk lås.

Vil det være noen forskjell for meg når jeg bruker låsen? 

Nei, dine låser fungerer som vanlig. Du kan låse døren innenfra med vrideren og utenfra med nøkkelen som vanlig. 

Hvor ofte må batteriet i låsen byttes og hvem gjør det? 

Låsen drives av spesielle batterier med lang levetid. Systemet varsler i god tid når det er på tide å bytte ut batteriet. 

Du trenger ikke selv å følge med dette, det gjør hjemmesykepleien. Batteribytte er enkelt og gjøres av personell fra Bodø kommune. 

Beboere med felles inngangsdør - portlås

Bor du i borettslag/leilighetskomplekser vil det være nødvendig å installere en portlås på felles inngangsdør. Portlåsen er godkjent av forsikringsselskapene og endrer ikke eksisterende områdesikring. Den installeres diskret innenfor døren og aktiveres når hjemmesykepleiens ansatte banker på døren. Det påvirker ikke det normale låssystemet, beboerne bruker standard låssystem som tidligere. 

Kommunen betaler dørlåsen i sin helhet, inkludert installasjon, service og vedlikehold. Det blir ingen skader på inngangsdøren og vi tilbakestiller til opprinnelige tilstand hvis behovet for hjemmetjeneste opphører. 

 

eLås - informasjon til borettslag (PDF, 113KB)