I Speilrommet i biblioteket vil det i perioden 19. oktober - 8.november henge en historisk utstilling av visuell kunst som kulturskoleelever har lagd gjennom de siste 20 årene. Utstillingen følger Tur kafe's åpningstider og har fri adgang. Smittevern begrenser antall besøkende til maks 10 inne i rommet. Husk rene hender (håndsprit står utenfor), og hold avstand.

Åpningstider utstilling:
mandag - torsdag kl 1000-2100 (obs stengt mandager kl 1700-2000 pga "Strikk og lytt")
Fredag kl 1000-1800
Lørdag kl 1000-1600
Søndag kl 1200-1600

Historikk skrevet av Lilli Kanck, lærer ved visuelle kunstfag

Visuell kunst har eksistert som tilbud i tjue av kulturskolens femti år. Lilli Kanck har vært hovedlærer disse årene. De første årene var Paul Tøhaug med, og i de siste årene er det Randi Løksti som sammen med Lilli er lærer for over femti elever, som hver uke kommer til halvannen times undervisning. Det er inntil åtte stykker i hver gruppe, i alderen åtte til atten år.

Denne jubileumsutstillingen vil vise noa av det som har skjedd de siste årene. Enkelt elever har gått her i ti år og andre mye kortere, som denne gutten som ga meg denne kommentaren da jeg ba de komme inn til timen: «timen…?» Svarte han, «men vi lærer jo ingenting!»

Ikke alt som vises her er signert. Jeg har tatt vare på arbeid som elever har forlatt, og nå kommet det jo godt med når jeg nå skal beskrive hvordan vi arbeider. Jeg syns alt som lages her er gull. Hvert et strøk og hver en strek er unik. Arbeidene er en prosess. Noe blir ferdig, og noe kan havne i «bøtta». I disse tyve årene er det over tretti tusen ganger at elever har skapt noe på et papir, et lerret eller noe tredimensjonalt. Det er fantastisk å følge elevene videre etter at de har forlatt kulturskolen. De blir frisører, fotografer, fotokunstnere, illustratører, motedesignere, kostymemakere, animatører, hobbykunstnere, produktdesignere og grafiske formgivere. For å nevne noe.

I de årene visuell kunst har eksistert, så har vi vært på fem forskjellige steder rundt i byen, og det har på ingen måte vært i moderne lokaler, men vi har vært glade for at vi har fått ha et eget rom for kunstneriske aktiviteter. Nå når Aspåsen skole står ferdig oppusset i januar 2021, så kan visuell kunst for første gang flytte inn i et eget rom alt er laget etter våre ønsker og behov. Vi var opprinnelig tegnet inn i skolens kunst -og håndverksrom (pga plassmangel) men da ble jeg virkelig engstelig. Skulle vi virkelig miste kunstroterommet vårt?! Jeg inviterte planleggerne for ny-skolen til kake og kampskriv fra mine elever og forklarte dem hva fri kunst er, og: Eureka! Vi fikk viljen vår! Vi får nå byens første spesiallagde rom for visuell kunst, og det er jeg uendelig takknemlig for.

På vegne av vanvittig mange, takker jeg, Lilli Kanck, for alle opplevelser og øyeblikk. Takk til de som vil se vår utstilling.