Kjøkkenvirksomheten
Produksjonskjøkkenet produserer middag og dessert til ulike institusjoner, kantiner og hjemmeboende brukere
Om kjøkkenvirksomheten
Kjøkkenvirksomheten består av
- Mørkved produksjonskjøkken
- Stadiontunet kjøkken og kantine
- kjøkken Sentrum
- kantine Stadiontunet
- kantine Rådhuset
- kantine Sølvsuper
Maten egenproduserer fra grunnen så langt det lar seg utføre.
De ulike kjøkkener har et godt samarbeid med institusjoner for å skape aktivitet og matglede.
Det arrangeres ulike tilstelninger der mat og tradisjonsmat er i hovedfokus.
Maten tilberedes ut fra mattilsynets regler med kok- og kjølprinsipp for maksimal holdbarhet og næringsinnhold.
Kosthåndboken - Veileder i ernæringsarbeid i helse- og omsorgstjenesten
Kjøkkenene har en 6 ukers meny og den tilpasses sesong og høytider. Det serveres kjøtt tre dager i uka og fisk tre dager i uka. Alltid grøt på lørdager. Alle dager unntatt lørdager serveres med dessert. Kjøkkenet lager variert kost ut fra nasjonale retningslinjer. Er det behov for energitett kost er også dette mulig å få til. Unntak for dette er kun sykdomsrelaterte hensyn påvist av lege, og/eller allergier. Dette skal opplyses om i vedtaket. Eksempler på dette kan være: Middagen er tilpasset diabetikere. Har du dårlig matlyst kan du bestille halve porsjoner. Disse er energitett slik at de tilsvarer full porsjon. Halv porsjon koster det samme som hel porsjon. Bor du hjemme og har problemer med å få laget middag til deg selv, kan du bestille middag og få maten tilkjørt. Middagen tilberedes etter kok-/kjølprinsippet ved Mørkved produksjonskjøkken. Tilbudet består av ferske, kalde middagsporsjoner med dessert eller suppe. Middagen kjøres ut til den enkelte bruker inntil to ganger pr uke.Meny
Halv porsjon
Middag til hjemmeboende brukere
Servering av ulike smørbrød, kaker, salatbar, varmretter. Servering av ulike smørbrød, kaker, varmretter og salatbar.Kantine Stadiontunet
Kantinen arrangerer Grønn onsdag.
Serveringen er 15 % økologisk.Kantine Rådhuset
Kantinen arrangerer Grønn onsdag.
Serveringen er 15 % økologisk.
I kjøkkenvirksomheten er vi 12 fagutdannede kokker. Hele virksomheten holder seg faglig oppdatert. Kjøkkenvirksomheten har 3 lærlinger som rullerer mellom de ulike kjøkken.Kompetanse