Dette er Tusenhjemmet
Her finner du kontaktinformasjon til ansatte og annen informasjon.
Tusenhjemmet Kultur- og Kunnskapssenter ligger sentralt til i sentrum av Bodø. Det er et levende hus med et mangfold av kulturtilbud og aktiviteter som stadig utvikles. Tusenhjemmet har etter hvert blitt en viktig møteplass for mange mennesker - spesielt pensjonister. Det er et stort engasjement blant dem som bruker huset og gruppen av frivillige medarbeidere vokser.
Vi kan absolutt kalle oss et «frivillighetens hus».
Verdiene våre er: Raushet, mangfold og glede.
Vi legger vekt på at Tusenhjemmet Kultur- og Kunnskapssenter skal være et tilbud for alle aldersgrupper, og jobber for å få kontakt på tvers av generasjoner.
Selv om vi heter Tusenhjemmet, er vi ikke et aldershjem eller sykehjem som enkelte tror. Det finnes vanlige NOBL-leiligheter i samme bygg som oss i 3. og 4. etg., men disse har ingen tilknytning til Tusenhjemmet Kultur- og Kunnskapssenter.
Det er viktig for mennesker å delta i meningsfulle kulturelle og kunnskapsbaserte aktiviteter sammen med andre. På sikt gir dette god folkehelse - og er til glede for enkeltmennesker og til nytte for storsamfunnet.
Tusenhjemmet Bodø AS drifter Tusenhjemmet Kultur- og Kunnskapssenter. Tusenhjemmet Bodø AS er et ideelt aksjeselskap eid av Bodø kommune.
Historie:
Tusenhjemmet ble bygd i 1896 av Ragnar Schjølberg, som bolig til fiskerne på Langstranda. I 1916 ble eiendommen overtatt av Bodø kommune og omgjort til kommunale utleieenheter. Det var til sammen 17 leiligheter fordelt på 3 etasjer, med 7 kjøkken og 90 trappetrinn til nærmeste toalett. Helt frem til det gamle Tusenhjemmet ble revet i november 1978, bodde det folk i huset. Nordlandsposten skriver i november 1978: ”..det er stille etter at okkupantene er kastet ut. Huset står der til glede for noen og forargelse for andre…” Etter mye mobilisering og engasjement fra en rekke personer i Bodø ble det bygd et senter som sto ferdig for bruk 21. nov. 1995. Navnet ble Tusenhjemmet Aktivitetssenter. I tillegg til aktivitetssenter og fellesarealer, ble det bygd BBL-leiligheter i 3. og 4. etasje. Tusenhjemmet borettslag ble etablert med eget styre og generalforsamling. Siden 1995 har Tusenhjemmet ønsket lokalbefolkningen, pensjonister og frivillige organisasjoner velkommen. Det har gjennom årene skjedd en positiv utvikling med hensyn til antall aktiviteter og økt besøk. I oktober 2009 ble senteret utvidet med et til bygg hvor man kan finne: kultursal med tilhørende foaje, toaletter og garderobe, flere møterom og ett kontorlokale som vi har en fast leietaker i. Huset ble også utvidet med flere BBL-leiligheter i 3. og 4. etasje. Bodø kommune vedtok en kulturstrategiplan hvor aktiviteter for eldre er et eget satsningsområde. Tusenhjemmet har hatt stor betydning i kommunens eldresatsing. Fra 2016 har Tusenhjemmet Kultur- og Kunnskapssenter hatt en større satsing på generasjonssamarbeid og generasjonsmøter. Det legges til rette for arrangementer og aktiviteter som kan gjøres sammen, uansett alder. I 2018-19 startet en revitaliseringsfase, hvor noen rom ble pusset opp og det ble en enda større satsing på yngre pensjonister og generasjonssamarbeid. Det frivillige engasjementet står i sentrum og vi ønsker å skape gode møteplasser og aktive tilbud for de som ønsker det. Høsten 2019 arrangerte vi den første Generasjonsfestivalen på huset, som ble en stor suksess. Vi fortsetter det gode arbeidet med å legge til rette for et bredt og interessant tilbud innen kultur, aktivitet og kunnskap for innbyggerne i byen vår!Gamle Tusenhjemmet (1896-1978)
Tusenhjemmet Aktivitetssenter