Seniordans Norge er en betegnelse for et dansetilbud som gis over hele landet i regi av Seniordans Norge, som er en frivillig landsdekkende organisasjon. Seniordans har som mål å bedre fysikken og bedre den mentale tilstanden for deltakerne og bygge det sosiale nettverket mellom folk. Over 10 000 personer er i dag med i seniordansens grupper i Norge.

Bodø Seniordans er en del av Seniordans Norge. Seniordans gir utfordringer på alle områder: bedrer fysikken, den mentale tilstand og framfor alt: den bygger sosiale nettverk! For hva kan en danseform være som har fenget over 10 000 personer her i Norge og gått som en farsott over det ganske land – uten en eneste kampanje. Bedre forebyggende helsearbeid finnes neppe!

Hva er det som gjør seniordans så attraktiv?

Det er selve dansen med alle dens variasjoner! Men også det sosiale livet den fører med seg. Her kan du gå uten partner, danserne markeres som rød eller blå. Du får utfordret din konsentrasjonsevne, du får bedret din fysikk og din mentale tilstand.

Du behøver ingen forkunnskaper for å bli seniordanser. Velutdannede danseledere sørger for god og lettfattelig instruksjon tilpasset målgruppen, og her finnes ingen prestasjonskrav. Her er trivsel og glede langt viktigere, smilet og latteren er aldri langt unna.