Rehabiliteringsavdelingen
Rehabiliteringsavdelingen tar imot personer som har behov for tverrfaglig rehabilitering, er medisinsk stabil, har mulighet til å gjenvinne funksjon og som er motivert/kan motiveres til å delta aktivt i egen rehabiliteringsprosess.
Mai 2022 flyttet Rehabiliteringsavdelingen fra Gamle Riksvei til Vebjørn Tandbergsvei 18 (Sølvsuper helse- og velferdssenter). Avdelingen er lokalisert i 2. etasje.
Rehabiliteringsavdelingen har 12 rom.
Kompetanse
Ved Rehabiliteringsavdelingen er det ansatt sykepleiere, hjelpepleiere, omsorgsarbeidere, ergoterapeuter, fysioterapeuter, logoped, lege og kjøkkenassistent.
Ansatte ved Rehabiliteringsavdelingen arbeider sammen i tverrfaglige team med brukerne for å bedre brukernes mestrings- og funksjonsevne fysisk, psykisk og sosialt, slik at den enkelte kan ta mest mulig ansvar for egen helse og hverdag og få bo lengst mulig hjemme.
Tilbud
Tilbudet kan rettes til personer som har hatt gradvis fall i funksjonsnivå, eller der det har oppstått akutt sykdom med brått fall i funksjonsnivå, for eksempel ved hjerneslag o.l.
Personene kan bo hjemme eller ha vært innlagt i sykehus og ha behov for videre rehabilitering.
I parkeringsgarasjen-/kjelleren er det 73 parkeringsplasser som besøkende kan benytte seg av. Ingen parkeringsavgift! Nedkjøringen til parkeringsgarasjen er i enden av veien. Kjør forbi hovedinngang til du er nesten i Kirkeveien. Innkjøringen er lysregulert. Ved kommunale institusjoner og bofelleskap moderniseres pasient- og ansattevarslingsanleggene. De nye anleggene legger til rette for individuelle tilpasninger basert på den enkelte pasient/brukers behov. Det finnes to ulike typer anlegg fra to ulike leverandører, henholdsvis Sensio AS og Hepro AS. For nærmere informasjon Anleggene sender varsel til personalet ved ulike hendelser. Både pasient/bruker og personalet kan tilkalle hjelp via ulik sensorikk, og varslene går til personalets smarttelefoner. Personalet behandler varslene, og gir pasient/bruker nødvendig bistand. Institusjoner og bofelleskap med moderniserte anlegg informerer om dette ved innflytting. Alle pasienter/beboere kartlegges for å se hvilke behov vedkommende har og hvilken funksjonalitet på anleggene som kan dekket dette behovet. Den mest vanlige funksjonaliteten er beboer alarm i form av armbånd og RoomMate i form av sensor montert på vegg. For informasjon om funksjonalitet ta kontakt med personalet. Aktiv funksjonalitet er dokumentert i tiltaksplanen til den enkelte pasient/beboer. Tiltaksplanen ligger i den elektroniske pasientjournalen til den enkelte pasient/beboer.Transport og parkering
Pasient- og ansattevarsling
Hvordan fungerer anleggene?
Hvordan vet jeg om institusjonen/bofelleskapet jeg bor i har nytt anlegg?
Hvordan får jeg vite hvilken funksjonalitet jeg eller den jeg er pårørende til har?