Bodø kommune er glad for å kunne presentere årets program for Den kulturelle spaserstokken. For dato og spillested andre steder i Salten, se Programkatalog for Saltens kulturelle spaserstokk.

Nedenfor vil du finne informasjon om hver enkelt produksjon, finne dato og spillested.

Alle konserter gjennom Den kulturelle spaserstokken er gratis.

I tillegg til disse produksjonene, er Bodø Kulturskole på alle sykehjem i Bodø kommune i løpet av året med sangstunden "Gylne øyeblikk".

 

EDWALL PÅ NORDNORSK (musikk)

Allan Edwalls fantastiske tekster er oversatt til nordnorsk. De fleste kjenner han kanskje gjennom en av hans mange strålende rolletolkninger som pappaen til Emil, eller "Skalle-Pär" i Ronja og Røverdatter. At Edwall i tillegg til å være en stor skuespiller skrev fantastiske sanger er muligens ikke like kjent, og i denne konserten får du oppleve dem på nordnorsk for første gang.

Musiker og tekstforfatter Pål-Are Bakksjø har tolket et knippe av Edwalls fineste sanger og oversatt dem til «vårres dialekt» Sammen med multi-instrumentalistene Erelnd Smalås og Tage Vedal, tar han publikum med på en reise i «Edwalls hage» av poesi, gripende sosialrealisme, spissfindig humor, og rørende menneskeportretter.  Konsertene markerer at det i 2024 er 100 år siden kunstneren Allan Edwall ble født.

Musiker og tekstforfatter Pål-Are Bakksjø har tolket et knippe av Edwalls fineste sanger og oversatt dem til «vårres dialekt» Sammen med multi-instrumentalistene Erelnd Smalås og Tage Vedal, tar han publikum med på en reise i «Edwalls hage» av poesi, gripende sosialrealisme, spissfindig humor, og rørende menneskeportretter.

Konsertene markerer at det i 2024 er 100 år siden kunstneren Allan Edwall ble født.

 

.

Foto: Martin Losvik

Dato

Sted

Klokken

Fredag 22.03

Bodø: Misvær Kulturscene

12:30

Fredag 22.03

Bodø: Stormen bibliotek

17:00

 

SKRIVEVERKSTED - DRØMMER I SALTEN (verksted)

Rebekka Brox Liabø har siden 2010 drevet prosjektet Snakk og deg sjøl og motivert ulike mennesker til å utrykke seg skriftlig. Rebekka har sammen med forskere fra UIT utviklet en egen metodikk som brukes i tekstverksteder for barn, ungdom og eldre. Rebekka har mye erfaring med samarbeid med sykehjem, og har høstet gode tilbakemeldinger for hennes arbeid med personer med demens.

.

Hun har gjennomført flere prosjektet på tvers av generasjoner og er opptatt av den selvskrevende tekstens kraft. Hun vil i tett samarbeid med sykehjemmene skreddersy et verksted for beboere, og sammen skal de utforske hva de drømmer om for fremtiden.

Verkstedet vil være en del av det regionale kulturprosjektet Drømmer i Salten.

Dato

Sted

Fredag 08.04

Bodø: Mørkved sykehjem

 

HILDRINGSTIMEN (musikk)

Opplev en uforglemmelig Hildringstime med John Kristian Karlsen og Andrej Stepanov, hvor de henter frem tonene og stemningen fra den tidløse katalogen til den folkekjære artisten Erik Bye. Dette blir en konsert som tar deg med tilbake til gode minner, og gir deg muligheten til å dele musikalske øyeblikk med likesinnede.

Erik Bye, en av Norges mest elskede artister, var kjent for sitt hjertevarme nærvær og evne til å formidle følelser gjennom musikken. Gjennom sin lange og innholdsrike karriere, har Bye berørt hjerter med sanger som har blitt en integrert del av norsk musikkarv. I 2024 er det 20 år siden Erik Bye døde.

.

Foto: Martin Losvik

Artister

John Kristian Bjørnstad Karlsen: Sang, Gitar, Visekomponist

Andrej Stepanov: Trekkspill, Piano

Dato

Sted

Klokken

Fredag 21.06

Bodø: Tverlandet Bo- og servicesenter

11:00

Fredag 21.03

Bodø: Stormen bibliotek

17:00

 

LYDEN AV EINS PUST (litteratur)

I «Lyden av eins pust» møter vi diktlesning til musikk. Prosjekt er skapt av lokal Nordlandsforfatter Mathias Nyhagen Asplund og musiker Mikal Reinvik. Mathias leser både fra diktsamlingen sin ‘eins pust’ (2022) og fra poesien som har vært viktig for han i eget kunstnerskap. Han leser seg frem gjennom litteratur og dikt som snakker til tematikken i sin egen samling og tar oss med på en reise gjennom skildringer av nordnorsk natur, landskap, språk og ånd.

Lesningen stemningssettes av et musikklandskap skapt og fremført av multiinstrumentalist Mikal Reinvik. Sammen arbeider Mathias og Mikal med å ta publikum inn i ulike stemninger og skapet et spennende samspill mellom seg. Musikken underbygger og åpner opp poesien på nye måter og skaper rom for å tenke og føle i respons til det som leses.

.

Mathias Asplund. Foto: Mats Jensaas.

Gjennom lesningen vil Mathias løfte frem dikt fra poeter som Tor Jonsson, Jon Fosse, Olav H. Hauge og Tor Ulven. Han vil også åpne opp spørsmål rundt hva poesi er og se på svarene som gis fra poetene han leser fra. Vi vil ikke bare bli kjent med sterke dikt og diktere fra den nasjonale kanonen men også åpne opp flere innganger inn i og tolkninger av hva poesi er eller kan være. Kan man si at poesi er et møtepunkt mellom språk og musikk?

 

.

Mikal Reinvik. Foto: Oskar Yazan Mellemsether.

Dette vil bli en nær og stemningsfull fremføring som løfter frem nordnorske landskap og stemmer. I samspillet mellom tekst og musikk vil det være åpenrom for det uplanlagte og hver lesning vil bli unik på sin måte. Prosjektet formes av møtet med publikum i rommet. Kanskje har publikum tanker om hva poesi er eller dikt som har vært viktige for dem som de vil dele etter fremføringen?

Dato

Sted

Klokken

Fredag 06.09

Bodø: