RUNE SEIVAAG, 60 år

BESKRIV DIN LIVSSTIL FØR DIN RESEPT I FRISKLIVSSENTRALEN
Jeg slet med konsekvensene med stillesittende livsstil.

HVORDAN KOM DU I KONTAKT MED FRISKLIVSSENTRALEN?
Etter et opphold på Valnesfjord helsesportsenter i 2022, ble jeg anbefalt å søke resept i frilivssentralen i Bodø. Der begynte jeg september 2022. Var da begynt med vekt reduksjon og mer aktivitet. Fikk da være med på trening to ganger i uken, der det også var kurs om kosthold og søvn. Fikk også trene i gruppe med meget dyktige og kunnskapsrike ledere.

HVORDAN HAR DIN TID I FRISKLIVSSENTRALEN PÅVIRKET DINE LEVEVANER?
Min tid i frisklivssentralen har påvirket meg mye i riktig retning. Som eksempel kan jeg nevne: Sover bedre om natten, slik at jeg har mye mer overskudd i hverdagen. Dette er takket være søvnkurs og samtaler med min veileder. Kostholdet er blitt mere sundt med grønnsaker og fisk som en fast del i ukens plan. Dette og mer aktiv hverdag har resultert i en vekt nedgang på 30kg.. Når det gjelder gruppetrening vil jeg si at det er utrolig hyggelig både sosialt og for motivasjonen.

HVA HAR VÆRT VIKTIG FOR DEG I DIN ENDRINGSPROSESS?
Det som har vært viktigst for meg i endringsprosessen er å få bedre forståelse for kroppens reaksjon på bedre søvn, trening og kosthold. Og hvor mye dette gjør med humøret og livsgnisten din.

VEIEN VIDERE FOR DEG NÅ?
Veien videre for meg blir å fortsette med trening både i treningsstudio og aktiv hverdag, Og flere turer på fjellet med fiskestangen og telt på sommeren.