Håkon Møller delte ut prisen på vegne av Plan-og miljøutvalget i Bodø kommune. Prisen bestod av 40 000 kr og en kunstplakat av Marianne Bjørnemyr/Dan Mariner.

I hans tale trakk han frem at dette er en helt spesiell anledning, og trekker frem viktigheten av å ta vare på tingene våre. 

- Kirkens bymisjon har i en årrekke tilbudt ulike bærekraftige tjenester. Som bidrar både til miljømessig bærekraft, men ikke minst innenfor sosial bærekraft, sier Møller i sin tale.

Møller trekker frem Peddalen sykkelverksted, søppelrydding gjennom «Ren by»-prosjektet, matstasjon med overskuddsmat, Skattkammeret, og til sist oppussingen av deres nye lokaler i Sjøgata. Der har de hatt et stort fokus på gjenbruk av materialer.

Bilde av et innrammet kunstfoto med to krukker på pidestall

 

Kirkens bymisjon ved Inger Johanne Lindahl takket for prisen:

- Tusen tusen hjertelig takk. Det er fantastisk å bare bli nominert. Vi er ikke en miljøvernorganisasjon, men gjennom våre verdier og  oppraget vi har, oppnår vi mye. Når disse ordene settes ut til handling blir dette bærekraftig og handlekraftig, sier hun og fortsetter:

- Sånn vil vi oppsummere det vi gjør. Det nytter ikke bare å snakke om det. Og dette handler om folk, samfunn og fellesskap.

De andre to nominerte var Bodø sportsdykkerklubb og Nofir, som også bidrar stort til klima-saken. Alle de tre finalistene ble presentert og hentet frem i forbindelse med utdelingen.

 

Vi gratulerer!