Vinneren av Bodø kommunes Frivillighetspris 2023 ble torsdag offentliggjort av ordfører Odd Emil Ingebrigtsen under et arrangement i Folkeforum på rådhuset i Bodø.

I sin tale til vinneren sa ordføreren blant annet følgende:

«Det kan virke som om årets vinner av frivillighetsprisen har flere timer i døgnet enn andre når han organiserer, representerer, fikser og tilrettelegger for at barn og unge i nærmiljøet skal ha en best mulig fritid.

Knut Oles utrettelige engasjement omfatter ikke bare idrett, men også lokalsamfunnet som helhet. Han har ledet lokalutvalget, korps og drill, samt idrettslaget på Tverlandet siden han var en ung mann.

Alle vet hvem Knut Ole er, og det er han det ringes til når noe skal fikses i idrettslaget eller lokalsamfunnet.»

– En veldig fin pris

Det var en svært glad Knut Ole Nordlie som mottok prisen.

– Det er utrolig flott å få denne prisen. Og så er det en øvelse i å ta imot hyllest, sier prisvinneren og påpeker at det er nettopp det å glede andre som gir motivasjon.

– Denne prisen henger veldig høyt for meg. Det er en veldig fin pris, og jeg er privilegert som får den, sier Knut Ole Nordlie og synes det var et tirvelig arrangement i folkeforumet på rådhuset denne torsdagen.

– Flott å få hedre hverdagshelter

Ordfører Odd Emil Ingebrigtsen setter stor pris på å få dele ut denne prisen.

– Frivilligheten er limet i samfunnet og det er veldig flott å kunne hedre hverdagshelter som Knut Ole, sier ordføreren etter prisutdelingen.

– Det er en utrolig mengde med engasjement og det er mange ildsjeler som finner stor glede i å glede andre, og det er en stor ære å få dele ut en slik pris, sier Odd Emil Ingebrigtsen.

Om prisen:

Frivillighetsprisen deles ut årlig, og er en del av Bodø kommunes arbeid for å stimulere til mangfold, bredde og en nyskapende frivillig sektor.

Hensikten med prisen er å øke status og interesse for frivillig arbeid gjennom å gi en pris til initiativrike personer, organisasjoner eller foreninger som gjør en ekstra stor innsats til beste for sine medmennesker i Bodø.

 

Kriterier for Frivillighetsprisen:

  • Prisen kan gis til en enkeltperson, organisasjon eller forening
  • Kandidaten må ha utmerket seg med frivillig innsats til beste for medmennesker og samfunnsnyttig arbeid
  • Prisen kan gis på grunnlag av frivillig innsats over en lengre tid, eller i en tidsavgrenset periode
  • Kandidaten skal ha gjort seg bemerket gjennom uegennyttig innsats, og pågangsmot

 

De tre finalistene til årets Frivillighetspris var:

Vivian Selfors – nominert av Bodø og Omegn Turistforening

Mari Kristin Johansen – nominert av Bodø2024

Knut Ole Nordlie – nominert av Anniken Aune og Catharina Hansen