Kunstverket består av to deler; et fotografi og et tilhørende objekt – nærmere bestemt en bjelke med mange påspikrete brus- og ølkorker.

Møteplass
- Fotografiet «Far i gammelfjøsen» er tatt på begynnelsen av 80-tallet, på Sandvågan i Steigen, sier Rune Johansen og fortsetter:  

- Det er min bestefar Didrik Johansen som sitter i snekkerverkstedet, i det som hadde vært en fjøs og bygget i 1919-1920. Rune Johansen

Han forteller videre at verkstedet var en viktig møteplass for familien og folk i nærmiljøet.  

- Jeg husker da jeg var liten og hvordan det var å sitte der og høre på gamle historier.  I verkstedet møttes folk og der satt de og ventet på posten og tok seg en pils. Og så var det onkel Johan som begynte å feste ølkorkene på denne bjelken, forteller Johansen.

- Ta vare på historien
Denne bjelken kan også ses øverst i fotografiet.

Nå henger altså både bildet og selve bjelken i det nye rådhuset i Bodø.

- Det skal være en påminnelse om å ta vare på historien, og en kontrast til den nye arkitekturen, sier Johansen.

- Artig
Rune Johansen er i dag bosatt i Steigen, men er oppvokst i Bodø.  

Han innrømmer at det er stas å få være med å sette sitt kunstneriske preg på det nye rådhuset.  

- Det er ikke hver dag noen fra Bodø får et slikt oppdrag. Jeg synes det har vært fint å være med på dette prosjektet og det er artig å få lov å gjøre dette i hjembyen, sier Rune Johansen.

To kunstprosjekter
«Nåtid – før og nå» er det ene av to kunstverk som kunstutvalget i Bodø kommune valgte ut som vinnerprosjekter i konkurransen for utsmykningsoppdraget i det nye rådhuset, som ble gjennomført i fjor.

Det andre prosjektet av kunstner Per Kristian Nygård heter «Dikt til byråkratiet» og består av 34 spesialproduserte møbler som er satt opp vertikalt oppover veggen i Folkeforumet i det nye rådhuset.

SE OGSÅ: Her henger kontormøblene på veggen