Barnehagene var først ut med sin fagdag, mandag.

- Viktig tradisjon

Her var flere hundre ansatte i både kommunale og private barnehager i Bodø samlet i Stormen. 

Konstituert barnehagesjef Berit Wenseth Kure er godt fornøyd, og påpeker at dette er en viktig tradisjon. 

- Det har vært en flott dag, med et godt faglig innhold og vi har fått mange gode tilbakemeldinger, sier Kure.

Foreleser denne mandagen var professor i psykologi og forfatter Per Schultz Jørgensen.

Barnehage

(Fra venstre: Lill Marit Grytnes barnehagefaglig rådgiver, Elin Elstad Karlsen barnehagefaglig rådgiver, Per Schultz Jørgensen foredragsholder, Berit Wenseth Kure konstituert barnehagesjef, Tone Solbakk Horn konsulent, Kristin Magnussen barnehagefaglig rådgiver.)

Over 1100 skole-ansatte samlet

Tirsdag var det klart for fagdag og markering av nytt skoleår for over 1100 ansatte i Bodø-skolen.

Også i år var det undervisningssjef Tore Tverbakk som først ønsket velkommen til skoledagen i Stormen.

Foredragsholdere denne tirsdagen var mangeårig allmennlærer og spesialpedagog Inger Bergkastet og tidligere lærer og landslagstrener for kvinnelandslaget i fotball Roger Finjord.

For at alle skulle få delta på fagdagen, ble både storsalen og lillesalen i konserthuset tatt i bruk, og også i år ble programmet fra scenen i storsalen streamet til lillesalen.

- Godt nok er noen ganger helt perfekt

Ordfører Ida Pinnerød var til stede begge dagene i Stormen for å ønske velkommen til barnehageåret og skoleåret 2019/2020.

Til de barnehageansatte, mandag, fortalte hun blant annet at hun i løpet av det siste året har besøkt mange av Bodøs barnehager.

- En av de tydeligste tilbakemeldingene de har gitt er at de opplever at barna og familiene i dag lever med et stort tids- og prestasjonspress. Barnehagene er flinke til å se dette, og de er dyktige til å fortelle oss at noen ganger er det helt OK å ta det litt mer med ro, sier Pinnerød.

Mye av det samme budskapet hadde ordføreren med i sin velkomsttale til de ansatte i skolene i Bodø, i Stormen tirsdag.

- Godt nok er noen ganger helt perfekt. Vi må jobbe sammen for å løse utfordringen med vår tids store paradoks: Nemlig at selv om vi har alle muligheter for å få frigjort tid, så opplever mange barn og familier en stresset hverdag med høye forventninger til hva man skal prestere, sier Ida Pinnerød som også roser den gode jobben som gjøres i skolene i Bodø.