Et godt dag- og aktivitetstilbud for hjemmeboende er viktig for å skape en meningsfull hverdag. Det gir mulighet for sosialt samvær, trygghet og variasjon i hverdagen. For pårørende er det også viktig med slike tilbud, både som avlastning og som en trygghet for at den hjemmeboende har meningsfylte aktiviteter og sosial kontakt.
Økt samarbeid med frivillige organisasjoner er en viktig del av dette arbeidet.
Aktivitetstjenesten samler alle aktivitetstilbudene i én virksomhet. Målet er å styrke tilbudet ved å bruke kompetansen på best mulig måte, fremme samarbeid og dele oppgaver med frivillige organisasjoner.
Aktivitetstjenesten består av
Sentrum dagsenter
Sentrum dagsenter gir tilbud til personer med ulike demensdiagnoser i pensjonistgruppen. Her vektlegges fysisk og kognitiv trening.
Stadiontunet dagsenter
Stadiontunet dagsenter er et aktivitetstilbud for personer fra 60 år og oppover. Det er mye aktivitet spesielt i form av håndarbeid ved dette dagaktivitetstilbudet.
Sølvsuper dag- og aktivitetssenter
Sølvsuper dag- og aktivitetssenter gir tilbud til tre ulike målgrupper:
- Personer i yrkesaktiv alder med ulike funksjonvariasjoner eller funksjonsnedsettelser.
- Personer med ulike demenssykdommer eller ulike kognitive utfordringer.
- Eldre i pensjonistgruppen.
Tverlandet dagsenter
Tverlandet dagsenter plasser som er tilrettelagt for personer som er i en tidlig fase av en demenssykdom. Vi gir muligheten til en trygg og forutsigbar hverdag til de som ikke lenger er i stand til å strukturere sin egen dag og har mistet initiativet til sine daglige gjøremål.
Fritidskontakt for de over 18 år
Fritidskonttakttjenesten er et vedtaksbasert tilbud som har som mål å bryte isolasjon og ensomhet, samt skape et større nettverk og gode hverdager for de som får innvilget fritidskontakt.
Vi rekrutterer fritidskontakter, koordinerer og driver oppfølging av vedtak til personer over 18 år.
Søk om fritidskontakt
Søk om å bli fritidskontakt
Formålet med dag- og aktivitetssentrene
Formålet med dagtilbud og aktivitetssentre er å bidra til en meningsfull hverdag gjennom sosialt samvær, trygghet og mestring.
Delmål:
- Opprettholde fysisk helse gjennom styrke- og balansetrening.
- Styrke kognitive funksjoner.
- Forebygge ensomhet ved å legge til rette for sosialt fellesskap.
- Forbedre ernæring ved å tilby felles måltider.
- Gi pårørende et pusterom.
Den demografiske utviklingen frem mot 2040, med flere eldre og økt behov for kommunale tjenester, krever nye måter å organisere tjenestene på. Helse- og omsorgsavdelingen jobber allerede med å tilpasse helsetjenestene til en ny omsorgsprofil. En viktig del av denne omstillingen er å satse mer på forebygging, aktivitet og mestring.
Aktivitetstjenesten på facebook