Nettadressen er den samme: bodo.kommune.no, men designet er nytt og publiseringsløsningen er ny.
Brukeren i sentrum
I utviklingen av det nye nettstedet har prosjektgruppen og webredaktørene i kommunen deltatt på flere kurs og workshops for å heve kompetansen om brukervennlighet på nett.
– Det har vært en svært lærerik prosess, der vi har lært mye om hvordan brukerne får presentert innholdet på best mulig måte, sier webredaktør i Bodø kommune, Aleksander Ramberg.
For det er nettopp brukerne av nettsiden som er i sentrum. Godt innhold hjelper brukerne med de spørsmålene de har, om det gjelder en byggesøknad eller å søke barnehageplass, og det er effektivt både for innbyggerne og kommunen.
– Vi lager en nettside for innbyggerne. Derfor har vi hatt i fokus at innholdet skal løse brukeroppgaver, og vi har forsøkt å begrense innhold som har for mye fag- og byråkratisk språk. Men vi har enda mye vi ønsker å forbedre, sier Ramberg.
Feil i søkeresultater?
I en overgangsfase vil det være søkeresultater, og kanskje først og fremst fra resultater fra søkemotorer (Google, Bing og andre) som ikke fungerer. Det kan være fordi innhold er flyttet og kanskje har fått nye adresser.
– Treff i søkemotorer er noe som vil løse seg etter hvert som den nye nettsiden tas i bruk. I mellomtiden anbefaler vi å bruke søkefeltet på selve nettsiden, sier Ramberg.
Stor vekt på universell utforming
Det er lagt stor vekt på universell utforming av nettstedet. Det betyr at alle skal kunne bruke nettsidene uavhengig av teknisk utstyr, funksjonshemminger eller andre behov. De siste årene har det blitt strengere krav om universell utforming av offentlige nettsider, og dette temaet har dermed også fått stadig større oppmerksomhet.
– Det er et svært viktig mål for oss å ha en nettside som er tilgjengelig for flest mulig, og dette har vært et av hovedprinsippene i prosessen med å utvikle nye nettsider, sier Ramberg.
Dyktig og dedikert gjeng
Utviklingen av de nye nettsidene har vært en lang og grundig prosess.
– Det er en omfattende jobb å produsere innhold til et såpass stort nettsted som Bodø kommune har. Vi er en gruppe med dedikerte webredaktører som sammen har jobbet med å vedlikeholde nettsiden til kommunen over flere år. Det er den samme webredaktørgruppen som nå har produsert innholdet på nytt nettsted. Det er en dyktig og dedikert gjeng, som alle drar i samme retning for å skape gode nettsider for brukerne, sier webredaktør Aleksander Ramberg.
Jobben fortsetter
Men selv om den nye nettsiden er lansert, er det ikke slik at jobben er ferdig.
– Å drifte en så stor nettside krever kontinuerlig vedlikehold, og vi vil fortsette å forbedre innholdet på nettsiden.
Nå håper webredaktøren på tilbakemeldinger fra publikum.
– Vi tar imot både ris og ros, og vil oppfordre folk til å benytte seg av nettsidens tilbakemeldingsfunksjon som finnes nederst på hver nettside: «Fant du det du lette etter?» Dersom dere finner feil eller det er innhold som mangler, så setter vi pris på tilbakemeldinger, sier webredaktøren.
Felles satsing
Med i den samme nettside-satsingen er også Stormen bibliotek, Bodø spektrum og Salten Brann.
Dette blir nettsider med samme utforming og med samme funksjonalitet som kommunens hovednettsted. Lanseringen av de nye nettsidene til Stormen bibliotek, Bodø spektrum og Salten Brann vil komme på et senere tidspunkt.
Bodø kommune tar i bruk ny offentlig postjournal
Fra 12. november vil du finne offentlige dokumenter og politiske møter i den nasjonale fellesløsningen eInnsyn.no
På eInnsyn kan du enkelt laste ned offentlige dokumenter, du kan lagre søk og få varsel når det er oppdateringer i saker som du ønsker å følge med på.
eInnsyn er en nasjonal fellesløsning lagd av Digdir og Oslo kommune. Her kan man søke på tvers av statlige virksomheter og flere av landets kommuner i en og samme portal.
I en overgangsperiode vil noen møtedokumenter kunne være utilgjengelige i den nye løsningen, og vi vil derfor fortsatt publisere møtedokumenter i Innsynsportalen kommunen har brukt de siste årene.
Gå til eInnsyn
Historisk eiendomsarkiv – doctorg.no
Bodø kommune tilbyr nå innsyn i historisk eiendomsarkiv via innsynsportalen Doctorg.
Her finner du byggetegninger, søknader, vedtak og annen dokumentasjon tilknyttet eiendommer i Bodø kommune. Doctorg inneholder historisk dokumentasjon fra ca. 1940 fram til 2012.
I Doctorg logger du deg på med ID-porten og får opp alle offentlige dokumenter i byggesaksarkivet knyttet til din egen, og andre innbyggere sin eiendom.
Gå til doctorg.no
For å se dokumenter på andre eiendommer
- Logg inn
- Gå på kart
- Velg Bodø kommune og søk opp adresse eller gårds- og bruksnummer (GBNR)
Viktig informasjon om Doctorg
- Hvis eiendommen mangler dokumentasjon kan det ha vært en fradeling av eiendommen. Da vil dokumentasjonen være arkivert på naboeiendommen eller opprinnelig eiendom som det ble fradelt fra.
- Byggesaksarkivet inneholder all korrespondanse i forbindelse med en byggesak inkludert avslag på søknader. Det kan bety at arkiverte tegninger ikke nødvendigvis er godkjente.
- Byggesaksarkiv fra 2017 og fram til i dag er tilgjengelig på eInnsyn.no.