Bålbrenning skal gjennomføres på en slik måte at det ikke kan føre til brann, forurensning eller helsefare.
Brannspredning, brenning av avfall, brannkontroll kan du lese om på Salten Branns nettside.
Mindre bål
For små pølse- og kaffebål i forbindelse med tur- og friluftsliv i sommerhalvåret er det viktig å ta noen forhåndsregler. Det oppfordres på det sterkeste til å bruke tilrettelagte bålplasser.
Sankthansbål
Sankthansbål må kun anlegges på steder der det åpenbart ikke kan oppstå brann.
Alle som anlegger sankthansbål plikter å utvise aktsomhet, og ta nødvendige forholdsregler for å redusere sannsynligheten for brann og konsekvensene av brann. Virksomheter (boligsameier, velforeninger m.fl) skal i tillegg forholde seg til Internkontrollforskriftens krav.
Forbud mot bålbrenning
Det er ikke tillatt å gjøre opp ild i eller i nærheten av skogmark uten tillatelse fra Salten Brann i perioden 15. april til 15. september jf. § 3, Forskrift om brannforebygging. Det finnes imidlertid unntak fra forbudet.
Følgende brenning skal likevel være tillatt:
a. åpen brenning på grillinnretninger, utepeiser og kaffebål,
b. brenning av avfallstrevirke i vedovn, med unntak av impregnert og malt trevirke,
c. brenning av avispapir og liknende i vedovn hjemme eller på hytta,
d. bråtebrenning og brenning av tørt hageavfall utenfor tettbygd strøk
e. sankthansbål,
f. ranke- og flatebrenning i skogbruket,
g. brannøvelser i regi av Bodø brannvesenet eller BRP ved Bodø Hovedflystasjonen
Lenker
Salten Brann IKS