Ved bruk av kommunens elektroniske løsninger skal du føle deg trygg på at gjeldende lover og regler følges. Sikker behandling av dataene vil til enhver tid dokumenteres etter gjeldende bestemmelser.

Formålet med behandlingen av personopplysninger

Opplysninger du fyller inn oversendes elektronisk til Bodø kommune. Opplysningene gjør kommunen i stand til å utføre saksbehandlingen av din henvendelse.

For å forsikre oss om at du er den du utgir deg for å være, benyttes ID-porten som pålogging ved enkelte av kommunens løsninger.

Webanalyse

Bodø kommune benytter analyseverktøyene Google Analytics for å samle inn opplysninger om besøkende på bodo.kommune.no. Formålet er å utarbeide statistikk som brukes for å forbedre kvaliteten på nettstedet og i de digitale tjenestene.

Eksempler på hva statistikken gir svar på: Hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra, og hvilke nettlesere som benyttes.

Opplysningene anonymiseres, slik at opplysningene ikke kan spores tilbake til en enkelt bruker. Teknikkene som benyttes er IP-anonymisering i Google Analytics (fjerner de tre siste sifrene i IP-adressen).

Informasjonskapsler/Cookies

Informasjonskapsler (på engelsk: cookies) er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside, slik som bodo.kommune.no. Innholdet i informasjonskapslene utveksles mellom deg og bodo.kommune.no hver gang du ser på en side.

Bodø kommune benytter informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på våre nettsider.

Post inn til Bodø kommune

All post til og fra kommunen er offentlig, med mindre den er taushetsbelagt. Posten blir sortert, og det blir vurdert om den skal overføres til arkivsystemet. All post som blir ført i arkivsystemet kommer på postlisten. Det betyr at du kan finne ditt brev omtalt, sitert eller gjengitt i sin helhet i avisen eller på nyhetene.

E-post er ingen trygg forsendelse. Send derfor ikke sensitive opplysninger i e-post. Den kan bli hentet av andre før den kommer frem til mottaker, havne på feil adresse eller lignende. Bruk sikker innlevering av post med eDialog.

eDialog – sikker digital post

Bruk eDialog når du:

  • Skal sende sensitiv post med konfidensielle opplysninger
  • Skal sende dokumenter til eksisterende sak
  • Skal sende andre dokumenter til saksbehandling eller journalføring

NB: For å benytte eDialog, må du identifisere deg ved hjelp av ID-porten.

Samtykke

For enkelte tjenester kan det være behov for at du gir særskilt samtykke.

Når du benytter kommunens elektroniske søknader, må du godkjenne samtykkeerklæring. Dersom du ikke samtykker i at personvernet er godt nok ivaretatt, vil du ikke kunne benytte elektronisk søknadsskjema. Du må da ta kontakt med servicetorget i Bodø rådhus.

Ansvar ved feil og mangler
 

Informasjonen på bodo.kommune.no anses som pålitelig, men det kan likevel ikke garanteres at informasjonen til enhver tid er korrekt, fullstendig eller tilgjengelig.
Bodø kommune tar gjerne imot innspill om feil, mangler og forslag til forbedringer til postmottak@bodo.kommune.no

På bodo.kommune.no finnes det lenker til nettsider som er utarbeidet eller publisert av andre.

Bodø kommune har ikke noe ansvar for materiale som ligger utenfor våre nettsider, og heller ikke for feil, mangler og manglende tilgjengelighet på disse sidene.

Bildebruk

Bildene vi bruker på nettsidene er som oftest illustrasjonsbilder. Ved bruk av bilder tatt iforbindelse med bruk av våre kommunale tjenester innhentes samtykke først.

Sosiale medier

Bodø kommune saksbehandler ikke i sosiale medier og samler heller ikke data i sosiale medier.