Artikler for Desember 2018

Har oppgradert for 24,5 mill. kroner i 2018

13 nye prosjekter er ferdigstilte i 2018, i den kommunale delen av Bypakke Bodø. - Prosjektene varierer i størrelse og kompleksitet, sier kommunens prosjektleder Tom Johannessen.

• Kyrre Didriksen

Geitvågen ut på anbud

Nå har du muligheten til å få leie, utvikle og drive i Geitvågen – ett av Bodøs mest populære utfartssteder.

• Hunstadringen

Her ble det gjort et uvanlig veivalg

I forbindelse med utbedring av denne veistrekningen, med 350 meter nytt fortau på Hunstad, ble det brukt en arbeidsmetode helt utenom det vanlige.

• skred

Varsler stor snøskredfare

NVE har sendt ut varsel om stor snøskredfare - faregrad 4 - for lørdag 29. desember 2018.

- Et stort løft for Mørkved

- Dersom du tar buss til og fra Mørkved, kan du nesten ikke unngå å legge merke til at det har skjedd forbedringer her.

• nyttårsaften

Nyttårsfeiring i Rensåsen

Tradisjonen tro blir det nyttårsfeiring i Rensåsparken, med tale fra ordfører og fyrverkeri.

Jubler for tryggere skolevei

- Dette handler først og fremst om å ta vare på det viktigste vi har; barna og ungdommene våre.

• logo

Har mottatt dommen fra tingretten

Salten tingretts dom i saken mellom ÅF Engineering AS og Bodø kommune er klar.

• Skjeggkre

Funn av skjeggkre og sølvkre

Det er rapportert om funn av skjeggkre og sølvkre i flere kommunale bygg. – Ufarlig for folk og for bygningsmassen.

• vannledning

Vannet tilbake – men med kokevarsel

Vannet er nå tilbake i kranene i de berørte delene av Bodø. Men i samråd med Mattilsynet er det satt et kokevarsel i åtte timer. Det gjelder for alle som holder til i Bodøsjøen, Stormyra, sentrum, Østbyen, Vestbyen, Rønvik og Burøya.

• vannkran

Nå er vannet tilbake

Vannet er nå tilbake i kranene i deler av Bodø.

• vann

Tomt for vann flere steder

Et graveuhell fører til tomme kraner i store deler av Bodø.

• næringsfond

Klart for nytt næringsfond

Bodø kommune har satt av 26 millioner kroner i nytt næringsfond.

• vannkran

Melder om redusert vanntrykk

Det vil være noe redusert vanntrykk i sentrumsområdet i uke 51.

• Åpning kai

Åpnet nykaia på Skjerstad

- Det er gledelig å endelig kunne åpne ei kai som det har vært jobbet med i mange år her på Skjerstad.

• allemed

Imponert over jobben som gjøres

Bodø er en av 40 kommuner som har gjennomført en ALLEMED-dugnad - med mål om å få flere barn og unge med i fritidsaktiviteter.

• temakafe

Vil gi flere muligheten til å eie egen bolig

Kommunen har neste år 120 mill. kroner å låne ut for å hjelpe flere inn i boligmarkedet. Tirsdag blir det temakafé på Møtestedet hos Kirkens bymisjon, med temaet «Eie i stedet for leie».

• Bilde

Nå går fristen for å søke tilskudd

Har du et godt prosjekt eller arrangement i ditt nærmiljø som trenger tilskudd neste år? Det er fortsatt mulighet til å søke om tilskudd i kommunens tilskuddordninger for idrett og friluftsliv.

• Inger Hilde

Inger-Hilde ny styreleder

Inger-Hilde Tobiassen (52) er valgt som ny styreleder i Bodø havn.

• Leder for Stormen bibliotek Trud Berg og ordfører Ida Pinnerød

Ordføreren leser for barna i biblioteket

Det blir høytlesing og julekonsert i Stormen bibliotek på lørdag.

• frivillighetsprisen

Jan fikk Frivillighetsprisen

Jan Myhre er tildelt Frivillighetsprisen 2018 for sin mangeårige innsats for Bodø bokseklubb.

• Psykisk helse

Ungdommens dag i Bodø Bylab

Dette er andre uken OK-avdelingen er i Bodø Bylab, og i dag er det Ungdommens dag. Det starter kl. 16.00 med stand og kulturelt innslag. Kl. 17.30 har Politiets ungdomsenhet v/Thomas Thorshaug et innlegg om netthets. Kl. 18.00 blir det paneldebatt om psykisk helse i regi av Bodø ungdomsråd. Tittelen er «Helt psykt».

• Styringsgruppe

Har valgt veien videre for skolen

Den nye skolen i Mørkvedbukta skal planlegges etter klasseromsløsning.

• Frivillighetsprisen 2018

- Det blir vanskelig å kåre én vinner

Gjertrud og Merethe inviterer til prisutdeling og markering i Stormen bibliotek. Se hvem som er nominerte til Frivillighetsprisen 2018.