Bli fritidskontakt – gjør en forskjell i noens hverdag

Har du tid, overskudd og et ønske om å gjøre en forskjell? Vi trenger alltid flere fritidskontakter som kan bidra til at andre får en mer aktiv og meningsfull fritid. Kanskje er det akkurat deg vi ser etter?

Våre brukere har ulike interesser og behov, men felles for dem alle er ønsket om en mer sosial og aktiv fritid. Noen trenger støtte for å delta i aktiviteter, mens andre ønsker å bli mer sosialt aktive. Som fritidskontakt hjelper du brukeren med å fylle fritiden med positive opplevelser.

Hva er en fritidskontakt?

En fritidskontakt, også kalt støttekontakt, er en person som støtter andre gjennom sosialt samvær og aktiviteter. Målet er å styrke brukerens selvtillit, hjelpe dem til å bli mer komfortable med å omgås andre og bidra til at de blir bedre rustet til å takle utfordringer i livet. Fritidskontakten skal hjelpe brukeren til å få en mer aktiv og meningsfull fritid.

Hva gjør en fritidskontakt?

Som fritidskontakt planlegger du sammen med brukeren hva dere skal gjøre. Det kan være alt fra kafébesøk og kino til badeland eller andre aktiviteter. Du og brukeren bestemmer sammen hva som passer best. Kommunen dekker utgifter på opptil 250 kroner per måned til slike aktiviteter.

Hovedoppgaven din er å støtte brukeren i å bli mer aktiv, enten ved å delta i aktiviteter de foreslår eller ved å motivere dem til å prøve nye ting. Målet er alltid å gjøre fritiden deres mer meningsfull.

Hvem kan bli fritidskontakt?

Alle over 18 år kan bli fritidskontakt. Du trenger ingen formell utdanning, men det er viktig at du er moden, trygg på deg selv og kan samarbeide godt med andre. Du må også være klar til å forplikte deg til oppdraget i minst ett år.

Som fritidskontakt må du forstå og respektere kravene til taushetsplikt, og du skal være i stand til å ta ansvar for et annet menneske. Alkohol og rusmidler er selvfølgelig ikke tillatt under aktiviteter med brukeren.

Hva kan du forvente som fritidskontakt?

  • Du får veiledning underveis i oppdraget.
  • Når vi matcher deg med en bruker, tar vi hensyn til alder, kjønn, interesser og personlighet, slik at det blir en god opplevelse for begge parter.
  • Du regnes som oppdragstaker, ikke som ansatt i kommunen, og det inngås en oppdragsavtale.

Taushetsplikt

Som fritidskontakt har du taushetsplikt etter helsepersonelloven. Dette betyr at du må signere en taushetserklæring som skal ligge sammen med oppdragsavtalen.

Vil du bli fritidskontakt?

Dette er en meningsfull rolle der du kan bidra til at et annet menneske får en bedre hverdag. Hvis du har tid og lyst til å gi noe tilbake, ønsker vi å høre fra deg! Ta kontakt med oss for mer informasjon eller søk direkte.

Slik søker du

Søk om å bli fritidskontakt

Du må logge inn via ID-porten.

Når vi finner det vi tror er en god match for deg, vil du bli innkalt til en samtale. Av og til tar dette litt tid. Det betyr ikke at du er uegnet som fritidskontakt.

Har du spørsmål om det å være fritidskontakt?

Fritidskontakt til personer over 18 år

Telefon 900 81 210 eller send e-post til aktivitetstjenesten for fritidskontakt over 18 år 

Fritidskontakt til personer under 18 år

Telefon 971 75 063, epost send e-post til miljøtjenesten for fritidskontakt under 18 år 

Kan du tenke deg å bli privat avlaster?