I kategorien dans ble Pernille Øien (18) fra Bodø en av vinnerne av Norsk kulturskoleråd/Norsk Tippings drømmestipend 2020.

articleimage

Stipendet er på kr. 15.000. Stipendordningen er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping og består av består av 100 stipend à 15 000 kroner som deles ut til ungdom mellom 13 og 20 år innen kategoriene musikk, dans, visuell kunst, skapende skriving, teater, sirkus og "annet".  Drømmestipendet skal være verdifull inspirasjon og et viktig bidrag til å oppfylle mange unge kulturutøveres drømmer.

Pernille har danset på Pias Ballettstudio siden hun var tre år gammel fram til høsten 2017, da hun flyttet til Sverige for å studere moderne dans. Hun er nå avgangselev ved Kungliga Svenska Ballettskolan i Stockholm.

På drømmestipendets nettsider kan du lese mer om Pernille og hennes liv og utvikling som danser, slik hun skriver det med egne ord i søknaden om drømmestipend:  les mer her

Pernilles dans
Her kan du se Pernille danse, og se hennes egen koreografi:  Showreel 2019

Pernilles drøm
Nå som jeg lever ut drømmen om å studere dans på Kungliga Svenska Ballettskolan, er den nye og større drømmen å fortsette å jobbe mot å bli en så kompleks, moden og teknisk sterk danser at jeg skal kunne leve av dansen. Ikke bare har jeg personlige drømmer og mål for min framtidige karriere innen scenekunst. Jeg brenner for å vise dansen til verden, og bruke den som kommunikasjon. Drømmen er å kunne leve av å gi til mennesker. I mine øyne ligger det stor verdi i kunnskap og jeg ønsker å lære og oppleve mer. Jeg er allerede på god vei, og har planer om å fortsette min utdanning etter videregående skole. Jeg ønsker å ta en bachelor i scenekunst og jeg er godt i gang med å sende søknader til skoler over hele verden. Eksempler på skoler jeg søker til er Rambert School i London, Juilliard i New York, Codarts i Rotterdam og Kunsthøgskolen i Oslo. Det er mange søkere på få skoleplasser, og man er nødt til å fysisk møte opp til audition. Neste vår skal jeg derfor reise til skoler over hele verden for å vise mine danseferdigheter og finne den utdanningen som passer for meg. Drømmestipendet hadde hjulpet meg på veien mot min framtidige dansekarriere med støtte til videre utdanning. I framtiden drømmer jeg om å kunne komme tilbake til Norge og jobbe der. Jeg ønsker å ta med kunnskapen og erfaringene jeg har samlet gjennom årene som dansestudent, og gi noe tilbake av det jeg har fått ute i verden. Drømmen er å fortsette å bygge opp dansemiljøet i Bodø, og tilby profesjonell dans til nærmiljøet.