Under årets Biennale har 20 av kulturskolens elever på visuelle kunstfag meldt seg på en spennende workshop: Arkitekturhatter!

OM WORKSHOPEN
Se Kunst i Nord-Norge/Bodø Biennale har initiert et samarbeid med NODA Nordnorsk Design og Arkitektursenter og Bodø kulturskole om workshop for elever ved kulturskolen.

OM IDEEN
Arkitektur omgir oss i hverdagen, i byene og bygdene vi bor og ferdes i. Noen bygg er anonyme, mens andre skaper inntrykk vi sent vil glemme. De flotteste byggene er tegnet av anerkjente arkitekter, som muliggjør det umulige og skaper bygg og inntrykk som følger oss i lang tid. Men ferdige bygg vi kjenner godt, har en gang vært en tanke, en liten inspirasjon, en skisse, en tegning og en modell. Workshopen Arkitekturhatter utfordrer til å overføre bygg fra inni til utenpå hodet. Enten det er bilder av bygg som allerede eksisterer eller et bygg man selv ser for seg, skal arkitekturhattene inspirere og slippe kreativiteten løs, og er en mulighet til å utforske arkitektur i hatteform.

VISNING OG UTSTILLING AV HATTENE
Workshop holdes tirsdag 1. og onsdag 2. september.

Torsdag 3. september kl 1800 er det åpning av Bodø Biennale i solparken/den nye rådhusparken, og her vil elevene fra visuell kunst vise fram arkitekturhattene. Pga. korona/smittevern kan maks 200 publikum være til stede og det er forhåndspåmelding.Se bodobiennale.no

Fra fredag til søndag, vil hattene være utstilt i Stormen bibliotek.