Den siste uken kom snøen for alvor til Bodø.

– De siste dagers snøfall har gitt en del snø, og værvarslet viser at det vil fortsette med en del snø som kan gi utfordringer for brøytemannskapene, sier Bjørn-Inge Ingvaldsen, leder byteknikk Bodø kommune.

– Vi velger å prioritere boligområder på dagtid. Deretter kaller vi ut hele styrken på kvelden og natten, fordi trafikken og parkerte biler i sentrum skaper større utfordringer for oss på dagtid. En bønn til dere innbyggere er; pass godt på hvor dere parkerer slik at det brøytemannskapene får gjort en god jobb og du slipper å få brøytet inne bilen din, sier han videre.

Brøyteberedskap

Bodø kommunes brøyteberedskap for årets sesong startet natt til mandag 7. november.

– Denne datoen setter vi allerede før sommeren, fordi vi skal ha planlagt både redskap og personell i god tid, sier Bjørn-Inge Ingvaldsen.

Han sier videre at det er en del tilbakemeldinger på at man ikke ser brøytebilene, men minner på at det ikke brøytes så mye på dagtid da sjåførene er underlagt kjøre- og hviletider som regulerer hvor lenge de kan kjøre før de må hvile. Hoveddelen av brøytingen gjøres på kvelden og natten og da må sjåførene sove på dagtid.

Kravene til brøyting

Ingvaldsen opplyser om kommunens krav til brøyting:

– Det er 10 cm tørr snø og 5 cm våt snø på hovedveier, og 8 cm våt snø og 15 cm tørr snø på adkomstveier, samt 5 cm på skoleveier og 2 cm på prioriterte sykkelveier.

Snø i innkjørsler

Bodø kommune har i dag mottatt flere meldinger angående siste dagers snøfall og brøytingen. Flere av meldingene går ut på snø i innkjørsler.

– Vi er klar over at snø kan legge seg i innkjørsler, men vi prøver etter beste evne å unngå dette. For at vi skal få gjort jobben, må vi ha et visst tempo i brøytingen. Dette for at flest mulige av innbyggerne i Bodø skal få brøytet sine veier, sier Bjørn-Inge Ingvaldsen.