- I år er det mye nytt i og med at det ikke skal være en tradisjonell dør-til-dør-aksjon, men digitale bøssebærere, sier Paro Lyngmo og sier at det i Bodø vanligvis er 300 bøssebærere som er ute og ringer på dørene til folk for å samle inn penger til tv-aksjonen.

I skrivende stund er det registrert 140 digitale bøssebærere i Bodø, og Lyngmo opplyser om at det har kommet inn flere bidrag allerede.

-  Vi ønsker selvsagt flere bøssebærere og får vi 300 digitale bøssebærere i Bodø så tenker jeg det er fantastisk bra, sier aksjonslederen.

Lyngmo påpeker at det både er enkelt og fort gjort å opprette sin egen digitale bøsse på tv-aksjonens nettside: blimed.no.

- Når man oppretter sin digitale bøsse kan man sette sine egne mål for innsamlingen, og man kan gjøre den personlig med navn, tekst og bilde, sier Lyngmo som oppfordrer folk til å være kreative.

- Ikke minst når det gjelder å dele sin digitale bøsse ser vi at det gir liten effekt kun å dele den én gang på Facebook. Man må tenke litt som om man går ut og ringer på døren til folk, at man ringer på enten Snapchat eller Messenger eller i andre kanaler for å nå ut med sin digitale bøsse, sier Lyngmo.

Selve aksjonsdagen er 18. oktober og da skjer det mye spennende også i Bodø.

- Blant annet skal Bodø/Glimt arrangere treningskamper og Bodø domkirkes ungdomskor og jentekor skal holde konsert til inntekt for aksjonen, i tillegg til mange andre spennende arrangementer, sier Paro Lyngmo og fortsetter:

- Vi vil også å ha et aksjonskontor for både Bodø og Nordland på Jektefartsmuseet, der det blir et program med blant annet sofasamtaler og det ryktes om at det kommer noen prominente gjester.

LES OGSÅ: Samlet inn 300.000 kroner