Det siste døgnet er det blitt bekreftet at to nye personer i Bodø er smittet med koronavirus.

- Det viser at brannen ikke er slukket. Den ene er også lokalt smittet, og det er alltid en grunn til bekymring. Men vi gjør nøye smittesporing.

Det sa smittevernoverlege Kai Brynjar Hagen under tirsdagens pressebrief fra Bodø kommune.

Skoler og barnehager
Ordfører Ida Pinnerød opplyste videre om at kommunen avventer regjeringens pressekonferanse tirsdag, med tanke på når skole og barnehager vil åpne igjen.

- Men vi må nok forberede oss på at det vil være stengt også første uke etter påsken, sa ordføreren.

Videre opplyste hun om at helsesykepleiere i skolen er tilgjengelig på telefon, for elever og foreldre som ønsker det.

Stor snøskredfare
Ordføreren påpekte også  at det er varslet stor snøskredfare i Salten, og ber folk forholde seg til det.

Endrer åpningstid for korona-telefonen
Det blir også endret åpningstid for kommunens korona-telefon i påsken,

- Fra og med onsdag og gjennom påsken vil den være åpen fra 12 til 16. Utover dette er det legevakten som skal kontaktes dersom man har behov for helsehjelp, sa ordfører Ida Pinnerød.