Bodø kommune inviterte til ny pressekonferanse/pressebrief tirsdag 9. juni klokken 12.00 i folkeforumet på rådhuset.

Temaet er korona-situasjonen akkurat nå og foran sommeren.

Her kan du se sendingen i opptak: 

 

 

Onsdag 27. mai:
Det er ingen nye smittetilfeller i Bodø kommune. 

- De tre siste med korona-smitte i Bodø er nå friske og ute av isolasjon, opplyser kommuneoverlege Jim Andre Dahl.

Totalt er det 36 personer som har vært registrert med smitte i Bodø kommune.

Fredag 22. mai: 
I Bodø er det meldt om ett nytt smitte-tilfelle siste døgn.

– Det er importsmitte og vi har god kontroll, sier helseleder Stian Wik Rasmussen. Dette er smitte-tilfelle nummer 36 i Bodø, hvorav 33 er friske og ute av isolasjon.

Tirsdag 19.05: 
- Det er ikke registrert noe nye smitte-tilfeller av korona i Bodø kommune, opplyser kommuneoverlege Jim André Dahl.

Per 18. mai er det testet 2024 personer og til sammen har 35 personer testet positivt på koronavirus i Bodø kommune.

Det blir ingen ny pressebrief fra Bodø kommune i dag, tirsdag.

- Det blir heller ingen faste tidspunkter for pressebriefer fra og med denne uken. Men vi vil kalle inn ved behov, sier kommunikasjonssjef Tord Berthinussen. 

Onsdag 13.05: Ett nytt smittetilfelle i Bodø 
- Siste døgn er det registrert ett nytt smitte-tilfelle av korona i Bodø, opplyser helseleder Stian Wik Rasmussen. Kommunen jobber nå med å finne smittekilden og nærkontakter.   Dette er smitte-tilfelle nummer 35 i Bodø, av disse er 33 personer friske og ute av isolasjon.

Tirsdag 12.05: - Det er til sammen testet 1872 personer i Bodø for koronavirus, og med 34 positive prøver. 33 er friskmeldt, og én person er i isolasjon per tiden.

Dette opplyste kommunikasjonssjef Tord Berthinussen om under torsdagens pressebrief.

Smittesituasjonen, skolestart og russefeiring var hovedtemaene. Her kan du se sendingen i opptak:

 

Lørdag 09.05: Ett nytt smittetilfelle i Bodø kommune
Lørdag 9. mai ble det bekreftet ett nytt tilfelle med koronasmitte i Bodø.

Dette er et tilfelle av såkalt importsmitte, opplyser smittevernoverlege Kai Brynjar Hagen.

Med det er det totalt 34 personer i Bodø som har vært eller er smittet med koronavirus i Bodø, og der én er i isolasjon.

Fredag 08.05: Ingen endringer i smittesituasjonen i Bodø. 
Det er ingen endringer i smittesituasjonen og ingen nye smittetilfeller av koronavirus i Bodø. Det opplyste smittevernoverlege Kai Brynjar Hagen om under en pressebrief, fredag. 

Det ble denne fredagen holdt en ekstra pressebrief i forbindelse med endringene i smitteverntiltakene, som Regjeringen presenterte torsdag. 

Dette medfører blant annet at skolene igjen åpner for elever fra 5. - 10. klasse, og i den forbindelse opplyste både undervisningssjef Tore Tverbakk og ordfører Ida Pinnerød om forberedelsene til skolestart i kommunen neste uke. 

Ordføreren presenterte også noen endringer vedrørende arrangementer og idrettsanlegg. 

Her kan du se fredagens pressebrief i opptak: 

 

Torsdag 07.05: Ingen endringer i smittesituasjonen.

- Det er ingen nye smittetilfeller i Bodø. 33 personer i Bodø kommune har vært smittet med koronavirus og alle 33 er nå friskmeldt, opplyste kommunikasjonssjef Tord Berthinussen om under en pressebrief torsdag.

Se pressebriefen med påfølgende spørretime for eldre, i opptak her:
 

 

 

Onsdag 06.05Ingen nye smittetilfeller i Bodø
Det er ingen nye smitte-tilfeller registrert i Bodø siste døgn, sier helseleder Stian Wik Rasmussen i Bodø kommune. Og alle de 33 som er registrert som smittet er friske og ute av isolasjon.

Fra nå kommer Bodø kommune bare til å legge ut oppdateringer som dette dersom vi får endringer i smitte-situasjonen.  

Pressebriefer er fra og med denne uken kun tirsdager og torsdager. Ved behov vil det bli arrangert pressebriefer til andre tidspunkter.

Tirsdag 05.05: Ingen nye smittetilfeller
- Det er ingen nye smittetilfeller i Bodø siste døgn. Det har vært én person smittet med koronavirus i Bodø de siste 18 dagene. Og det er nå ingen i isolasjon, opplyste kommunikasjonssjef Tord Berthinussen i Bodø kommune, under tirsdagens pressebrief.

Her kan du se pressebriefen i opptak: 

 

Mandag 04.05: Ingen nye smittetilfeller 
- Det er ingen nye smittetilfeller i Bodø siste døgn. Totalt er det 33 personer som er eller har vært smittet med koronavirus i Bodø, og der 32 av der er blitt friske og én person fortsatt er i isolasjon, opplyser helsesjef Stian Wiik Rasmussen i Bodø kommune.

Det er ingen ny pressebrief fra rådhuset i dag, mandag. Neste pressebrief er  i morgen, tirsdag 5. mai klokken 12:00.

Pressebriefer blir fra og med denne uken kun tirsdager og torsdager. Ved behov vil det bli arrangert pressebriefer til andre tidspunkter.

Søndag 03.05: 
- Siste døgn er det ikke registrert nye smitte-tilfeller av korona i Bodø, opplyser helseleder Stian Wik Rasmussen. Dermed er det fortsatt 33 smitte-tilfeller, 32 personer er friske og en person i isolasjon.

Lørdag 02.05: 
- I Bodø er det ikke registrert nye smitte-tilfeller siste døgn. Dermed er det totale smitte-tallet fortsatt 33. Av disse er 32 personer friske, og en person i isolasjon, sier helseleder Stian Wik Rasmussen. 

Fredag 01.05: 
Det er ikke registrert nye tilfeller av korona i Bodø siste døgn, opplyser helseleder Stian Wik Rasmussen. I hele perioden er det 33 smitte-tilfeller, og av disse er 32 personer friske. En person er nå i isolasjon.

Torsdag 30. april: Ingen nye smittede i Bodø
Det er ingen nye smittetilfeller i Bodø siste døgn. Det er fortsatt 33 personer som er eller har vært smittet med koronavirus i Bodø kommune, hvorav 32 av dem er friske og ute av isolasjon. Det opplyste kommunikasjonssjef Tord Berthinussen om under onsdagens pressebrief.  

Onsdag 29. april: Ingen nye smittetilfeller siste døgn 
Det er ingen nye smittetilfeller i Bodø siste døgn. Dermed er det fortsatt 33 personer som er eller har vært smittet med koronavirus, hvorav 29 av dem er friske og ute av isolasjon. Det opplyste kommunikasjonssjef Tord Berthinussen om under onsdagens pressebrief.  

Her kan du se pressebriefen i opptak: 

 

 

Tirsdag 28. april: Ingen nye smittetilfeller siste døgn 
Det er ingen nye smittetilfeller i Bodø det siste døgnet, opplyste kommunikasjonssjef Tord Berthinussen under tirsdagens pressekonferanse der smittevernoverlege Kai Brynjar Hagen og helsesjef Stian Wiik Rasmussen i Bodø kommune deltok.

Til nå er cirka 1500 mennesker i Bodø testet for koronavirus. Fortsatt er det 33 personer i Bodø som har fått påvist koronasmitte, og der 29 av dem er friskmeldt og ute av isolasjon.

Her kan du se tirsdagens pressebrief i opptak:

 

Mandag 27. april: Ingen nye smittetilfeller i Bodø. 

Det er ingen nye registrerte smittetilfeller av koronavirus i Bodø kommune. 

- Vi håper at dette er en situasjon som vil vare. Men da er det viktig å være oppmerksomme på de svake leddene, og særlig innen transport er det ting vi må se nærmere på.

Det sa smittevernoverlege Kai Brynjar Hagen i mandagens pressebrief.

Det handlet også om at småskolen nå har startet opp igjen, og at de om lag 2400 elevene 1.- 4- klasse var tilbake på skolene i dag.

- Det er en fin dag, og det har vært en første-skoledag-stemning. Med flagg og fint vær, sa undervisningssjef Tore Tverbakk som også opplyste om at de aller fleste elevene møtte på skolen denne mandags morgenen.

Her kan du se mandagens pressebrief i opptak:

 

Søndag 26. april: I Bodø er det meldt inn ett nytt smitte-tilfelle siste døgn. Personen er smittet i nærkontakt, opplyser helseleder Stian Wik Rasmussen. Samlet er det 33 smitte-tilfeller med korona i Bodø kommune, hvorav 29 personer er friske og ute av isolasjon.

Lørdag 25. april: Det er ingen nye smitte-tilfeller i Bodø siste døgn, opplyser helseleder Stian Wik Rasmussen. Totalt er det i Bodø registrert 32 tilfeller med smitte, og av disse er 29 personer friske og ute av isolasjon.

Fredag 24. april: Ingen nye smittetilfeller i Bodø. 

- Det er ingen nye smittetilfeller i Bodø registrert det siste døgnet. Og dermed er det nå én uke uten nye smittetilfeller i Bodø.

Totalt har 32 personer i Bodø vært registrert med koronasmitte, og av dem er 29 personer nå blitt friske og ute av isolasjon.

Det opplyste kommunikasjonssjef Tord Berthinussen og legevaktsjef Raymond Dokmo om under fredagens pressebrief fra rådhuset.

Men legevaktsjef Raymond Dokmo vektlegger at Bodø-folket ikke må slippe opp om smitteverntiltak, og fortsette å følge tiltakene og retningslinjene fra myndighetene.

 

Torsdag 23.04: Det er ingen nye smittetilfeller av koronavirus i Bodø kommune.

Samtidig øker testaktiviteten og siste døgn er 27 personer i Bodø testet for koronavirus.

  - Vi tester flere og finner fortsatt ingen positive. Det styrker oppfatningen om at det er lite smitte her. Men det betyr ikke at smitten er borte, sa smittevernoverlege Kai Brynjar Hagen under torsdagens pressebrief fra rådhuset.