Årets inntak av lærlinger er to-delt.

- Vi starter nå i juni med et kull med rettighetselever og så starter vi med et nytt kull med voksne lærlinger i prosjekt i august, sier Camilla Baglo Holten, rådgiver i lærlingetjenesten i Bodø kommune.

Lærlingetjenesten arrangerte samling for de nye lærlingene på Tusenhjemmet 22. og 23. juni.

- Vi gir lærlingene opplæring i våre kvalitetssystemer, innføring i arbeidslivets plikter og rettigheter, HMS og arbeidsmiljø, sier Holten.

Årets inntak har lærlinger innen helse, barne- og ungdomsarbeider, mekaniker lette kjøretøy, logistikk, kontor- og administrasjon, institusjonskokk og IKT.

- Nytt av året er et helt nytt lærefag og nå har vi også lærling i rørleggerfaget, sier Holten.

Varaordfører Ola Smeplass åpnet, og elev- og lærlingombud Espen Edvardsen avsluttet samlingen med velvalgte, gode og motiverende ord på veien.

Lærlingene har hatt sin første ordinære arbeidsdag i kommunens virksomheter, i dag onsdag 24.juni.

Som det fremgår av bildene ble smittevern og avstand ivaretatt på en forbilledlig måte.

- Vi gleder oss til å følge opp våre lærlinger og ønsker de lykke til ute på sitt lærested, sier Camilla Baglo Holten.