- Dette er en fin mulighet til aktivitet for alle. Treningsparken er lett tilgjengelig og helt gratis - og veldig artig, sier ordfører Ida Pinnerød

Universell utforming
Mørkvedlia treningspark er plassert mellom idrettshallene og studentboligene i Mørkvedlia - og skal være en arena for enkel styrketrening i nærhet av turstiene i området.

Universell utforming er vektlagt både når det gjelder atkomst og møblering, samt at deler av apparatene kan brukes av alle.

- Dette er et flott tilbud både til studentene, men også til andre, inkludert meg selv, som ønsker å legge inn en ekstra treningsøkt eller to i uka, sier Ida Pinnerød.

Samarbeidsprosjekt
Arbeidet med treningsparken startet høsten 2019 og det er anleggsmester Svein Erik Johansen AS som har stått for selve byggingen.

Landskapsarkitekter i Norconsult har stått for prosjekteringen, i nært samarbeid med Kulturkontoret i Bodø kommune. Studentinord har bidratt både med tilskudd og ideer.

Totalkostnaden for prosjektet er cirka 2,7 millioner kroner.

LES OGSÅ: Her blir det ny treningspark

- Betyr mye for studentene
Bente Pettersen, regionsjef Studentinord, er også svært glad for den nye treningsparken.

- Denne parken betyr veldig mye for studentene som bor her i Mørkvedlia og som nå har et gratis treningstilbud i nærområdet. Men det er også flott for alle som bor her på Mørkved som nå har enda en god grunn til å ta en treningstur ut, sier Pettersen.

Hun sier videre at Studentinord har hatt ønsker om denne parken lenge.

- Jeg er veldig glad for at det ikke bare ble med drømmen, og at vi har en kommune som forstår betydningen av trening og friluftsliv, sier Bente Pettersen.

Flere treningsparker
I Juni 2017 ble det vedtatt av formannskapet at det skulle bygges seks treningsparker i Bodø.

I tillegg til treningsparken i Mørkvedlia er det også åpnet en treningspark på Rønvikfjellet.

Og så vil det komme flere lignende treningsparker både på Limyra, Maskinisten, Tverlandet og Rensåsen.

- Jeg håper disse parkene kan være med på å gjøre det enda mer trivelig å bo i Bodø, og at dette kan være et solid og rimelig bidrag til god folkehelse, sier ordfører Ida Pinnerød.

LES OGSÅ: Nå kan du ta styrketreningen på Rønvikfjellet