Allerede før forhåndsstemmingen åpnet på Hunstadsenteret og City Nord fredag formiddag, var det godt oppmøte og stor interesse for å få avgitt stemme på de to kjøpesentrene.

- Vi opplever en svært stor pågang for å forhåndsstemme i Bodø, ved årets stortings- og sametingsvalg. Vi håper også at det å kunne stemme på kjøpesenter oppleves som et godt tilbud, sier valgansvarlig for Bodø kommune, Berit Skaug.

Hunstadsenteret og City Nord
Fredag 3. og lørdag 4. september kan man forhåndsstemme på Hunstadsenteret klokken 12-18.

Fra og med fredag 3. september til torsdag 9. september kan man forhåndsstemme på City Nord klokken 12-18.

På City Nord kan du stemme i 2. etasje utenfor XXL. På Hunstadsenteret kan du stemme i 2. etasje utenfor ARK bokhandel.

Smittevern
I tillegg vil stemmelokalet i Postgården utvide åpningstiden til klokken 18.00 fra og med mandag 6. september

- Vi håper at flere stemmelokaler og utvidede åpningstider medfører at flere bruker stemmeretten. Samtidig håper vi dette vil være med å forhindre at det oppstår lange køer, slik at det blir lettere å overholde et godt smittevern, sier Skaug.

7.592 forhåndsstemmer
Siden 10. august har man kunnet forhåndsstemme, og så langt har 7.592 benyttet seg av dette tilbudet i Bodø kommune.

Til sammenligning ble det ved forrige stortings- og sametingsvalg registrert 11.687 forhåndsstemmer i Bodø kommune, men da for hele perioden for forhåndsstemming.

- Det vil si at det ligger an til rekordmange forhåndsstemmer i Bodø i år, og vi vet at det som regel kommer flest forhåndsstemmer den siste uka før valget, sier Berit Skaug.

Forhåndsstemmingen avsluttes 10. september. Selve valgdagen er mandag 13. september, men noen av de største kretsene har også åpne valglokaler søndag 12. september.