- Da er vi i gang med planting av de aller første sommerblomstene i Bodø kommune i år, og jeg er her sammen med parkavdelingen og de flinke gartnerne som står på for å gjøre byen vår fargerik og fin. Nå gleder vi oss til å skape blomsterbyen Bodø også i sommer, sier ordfører Ida Pinnerød som også i fjor var med og plantet sommerblomster.

- Jeg håper dette blir en årlig tradisjon, sier ordføreren.

Stemorsblomster først ut
Gartner Gerd Nilsen forteller at det er stemorsblomster som er først ut.bilde

- Det er artig å være i gang. De første blomstene som settes ut er stemorsblomster, og det vil vi fortsette med i mai måned og inntil faren for nattefrost er over. Det er veldig flott med stemorsblomstene og alle de forskjellige fargene, sier Nilsen.  

Og folket setter tydelig pris på blomstene som settes ut i de mange blomsterbedene som kommunen har ansvaret for.

- Vi får mange positive tilbakemeldinger og ikke minst nå med de første blomstene som settes ut. Og kanskje spesielt i den situasjonen vi er i nå, så er det hyggelig med litt gladnyheter som dette, sier Gerd Nilsen.

13.000 blomster
Også Anja Dahlberg, seksjonsleder park, er glad for at blomstersesongen er i gang.

- Totalt er det produsert cirka 13.000 blomster på gartneriet vårt til årets sesong. Stemorsblomstene er de som kommer først ut. Fordi de tåler litt kalde netter. I slutten av mai begynner vi med rosene og 7. juni begynner vi med de andre blomstene, sier Anja Dahlberg.  

 

bilde