Massevaksinering gjelder kun personer i risikogruppe.

I forbindelse med Covid-19 og økt smittevern vil det ikke være mulig å bare møte opp. Man må bestille time i forkant.

Time for vaksine bestilles fortrinnsvis via Helseboka på nett ved å følge denne lenken:

Her kan pårørende også bestille time på vegne av personer i risikogruppen.

For de som ikke får til å bestille time via helseboka kan time bestilles på telefon 75 55 54 64 - fra og med mandag 12. oktober (åpningstid 10-15).

Her må det påregnes noe ventetid ved stor pågang.

Stor pågang
- Vi oppfordrer alle til å benytte seg av dette tilbudet da det er stor pågang hos fastlegene, sier smittevernoverlege Kai Brynjar Hagen i Bodø kommune.

Han sier videre at det er viktig å få spredt denne vaksinen.

- Dette vil også være en god øvelse for Bodø kommune med tanke på en framtidig massevaksinering mot Covid-19, sier Hagen.

- Viktig å møte presis
I forbindelse med smittevern påpeker smittevernoverlegen at det er viktig at folk møter presis til oppsatt time, slik at det ikke blir en for stor oppsamling av mennesker samtidig.

Her er en huskeliste:

• Tenk påkledning, slik at det blir enkelt å komme til på overarmen. Gjerne en T-skjorte under jakken. Det er ikke avlukker/skjermbrett til å skjerme for avkledning.
  • Alle bør fortrinnsvis stille med munnbind.
  • Det koster 50 kroner i egenandel for å ta vaksinen, og gratis dersom man har frikort.
  • Av smittevernhensyn tas det kun betalt med kort, ikke kontant.

Risikogruppene
Følgende personer inngår i det som omtales som risikogruppene og anbefales influensavaksine på grunn av økt risiko for alvorlig sykdom:

• Alle over 65 år

• Beboere i sykehjem og omsorgsboliger

• Barn og voksne med: hjerte- og lungelidelser, diabetes, lever- eller nyresvikt, nevrologisk sykdom, svekket immunforsvar (f.eks. HIV, kreft, reumatoid artritt, m.m.) og svært alvorlig fedme.

• Gravide i 2. og 3. trimester, samt gravide i 1. trimester som har kronisk sykdom eller er helsepersonell