- Vi gleder oss kjempemasse til å invitere barn og unge og deres familier, på tvers av kulturer, til en flott dag med masse aktiviteter, sier Merethe Wie Sandbakk, mangfoldskoordinator i Bodø kommune og leder av arbeidsgruppen for arrangementet.

Gratis arrangement

Bodø kommune og Stormen bibliotek fortsetter dermed det gode samarbeidet med Røde kors, Idrettsrådet, Polsk-norsk forening og Norsk-russisk forening.

- Dette er et spleiselag, med samarbeidspartnere fra næringslivet, og med en stor grad av frivillig innsats fra forskjellige lag og foreninger i hele Bodø, sier Sandbakk og påpeker at arrangement også mottar offentlig støtte.

Arrangementet er gratis, og det vil bli servert både saft, boller, frukt og litt godteri.

- Dette skal være et lavterskeltilbud og vi ønsker å nå ut til flest mulig, sier Sandbakk.

Mye på programmet

Programmet varer fra klokken 11-15, denne lørdagen. Her blir det stands fra ulike idrettslag og foreninger og utendørs aktiviteter som hoppeslott, skating, basketball, Elias-båten, dans og drilling, bumper ball, slakkeline, og grilling av marshmallows. Programmet

Inne i biblioteket blir det også mye spennende på programmet.

- Blant annet skal både ordføreren og fylkesmannen lese eventyr i Eventyrhulen, sier Sandbakk og forteller at det blir teater, dans og show inne på biblioteket til fastsatte klokkeslett.

- Flere aktiviteter varer fra klokken 11-15, som for eksempel ansiktsmaling, farging og fletting av hår. I tillegg kan man besøke bylaben og lære mer om FNs bærekraftsmål og bygge lego, sier Sandbakk og legger til:

- I år fokuserer vi også ekstra på miljøet, og det blir besøk av miljøagentene.

SE OGSÅ: Her finner du hele programmet for Barnas internasjonale dag i Bodø

6.000 besøkende i fjor

Sandbakk forteller videre at noe av bakgrunnen for feiringen av Barnas internasjonale dag kommer fra at den Polsk-norske foreningen i Bodø markerte dette.

- Da jeg hørte om dette ble det helt klart at vi måtte samarbeide om å lage en felles feiring, sier Sandbakk og fortsetter:

- I fjor var første året vi samarbeidet om en større feiring i Stormen, og det ble en suksess med over 6.000 besøkende.

Det gode besøkstallet i fjor var til tross for at været ikke var det beste. Men selv om arbeidsgruppen håper på godt vær under årets utgave av Barnas internasjonale dag i Bodø, påpeker de at dårlig vær heller ikke i år vil legge en demper på feiringen.

- Selv om vi planlegger mange aktiviteter utendørs, vil de fleste aktiviteter gjennomføres innendørs, og vi er så heldige å kunne være i Stormen bibliotek som har plass til mange besøkende, sier Sandbakk.

Sammen

Flere titalls frivillige vil være i sving denne lørdagen for å sørge for en flott markering for hele familien.

- Arrangementet hadde ikke vært mulig å gjennomføre i det omfanget det er i år uten den frivillige innsatsen, sier Sandbakk.

Hun påpeker at et av de viktigste formålene med dagen er å feire at Bodø er en mangfoldig kommune.

- Det bor mennesker fra over 100 nasjoner i Bodø. Vi er også mangfoldig når det gjelder idretts- og kulturtilbud, og vi er mangfoldig når det gjelder frivillige organisasjoner. Alt dette ønsker vi å vise fram med en felles dag der vi møtes på tvers av kulturer. Dette kan føre til at flere barn og unge får muligheten til å delta på aktiviteter og bli inkludert i felleskapet.  Det handler om å skape en bedre hverdagsintegrering, sier Merethe Wie Sandbakk og fortsetter:

- Vi håper på godt oppmøte og at både store og små vil være med på feiringen av Barnas internasjonale dag, og at vi sammen skaper en flott tradisjon her i Bodø.

PROGRAM FOR DAGEN

Aktiviteter fra kl. 11.00-15.00

INNENDØRS
Møteplassen 1. etasje

Bylab - Lær hva FNs bærekraftsmål betyr. Bygg lego.

Ungdomsbiblioteket 2. etasje
Fletting og farging av hår
Ansiktsmaling

Møterommet 2. etasje