- Vi får stadig påminnelser om at det fortsatt pågår en pandemi, senest med ett nytt smittetilfelle i Bodø siste døgn, og vi får fortsatt korona-relaterte spørsmål fra publikum og media. Derfor går vi nå i gang med «Koronainfo», en direktesending som du vil finne på kommunens Youtube-kanal, Facebook-side og gjennom vår nettside. Vi vil som tidligere også tilby sendingene til media, sier Tord Berthinussen, kommunikasjonssjef i Bodø kommune.

Torsdager klokken 12.00
I forbindelse med koronapandemien startet Bodø kommune opp med daglige pressebriefer fra og med 11. mars. Dette gikk senere ned til to ganger i uken, før den hittil siste sendingen 9. juni.

- Pressebriefene hadde en svært stor oppslutning og vi vet at mange satte pris på disse sendingene, sier Berthinussen.

Nå starter altså kommunen opp med nye, ukentlige sendinger under navnet «Koronainfo», direkte fra rådhuset hver torsdag klokken 12.00.

Informasjonsbehov
«Koronainfo» vil blant annet holde publikum oppdatert om smittesituasjonen i Bodø og annen viktig informasjon.

Ordfører Ida Pinnerød sier informasjonsbehovet blant folk er stort.

- Selv om vi på mange områder har vent oss til en hverdag med Covid-19, så ser vi fra kommunens side at det er nyttig å kunne gi befolkningen god og riktig informasjon. Dette handler også om at nasjonale myndigheter har endret kriteriene for testing, reiser og andre forhold som angår innbyggerne våre, og vi er opptatt av at informasjonen når ut til innbyggerne, sier Ida Pinnerød.