Verdensdagen for psykisk helse er den 10. oktober – og som i år er på en torsdag. I dagene både før og etter blir Verdensdagen for psykisk helse markert i Bodø.

Mange arrangementer
- Vi har laget et program med mange forskjellige arrangementer i Bodø, både før og etter selve dagen, og som vi håper folk vil ta del i, sier Magdalena Björkén, koordinator ved Villa Vekst i Bodø kommune.

- Det generelle budskapet er at alle har en psykisk helse som må tas vare på – akkurat som den fysiske helsen, sier Björkén.

LES OGSÅ: Her er ukesprogrammet for Verdensdagen for psykisk helse
Programmet for selve dagen finner du her (PDF, 226KB)

Skjermfri tid
I år er temaet «Gi tid – Ta en pause fra skjermen».

- Med skjerm mener vi alt fra nettbrett, mobiltelefon, datamaskin og tv, sier Björkén som også har et ekstra budskap til de mange arbeidsplassene i Bodø denne dagen.

- Vi håper at flest mulig arbeidsplasser ønsker å legge til rette for skjermfri tid, gjennom å gi sine ansatte litt ekstra tid til å stresse ned - og se hverandre den 10. oktober. Dette kan være for eksempel en skjermfri lunsjpause, en skjermfri time eller en skjermfri felles aktivitet, sier Magdalena Björkén.

Det gode liv i Bodø
Også folkehelsekoordinator i Bodø kommune, Gøran Raade-Andersen, håper folket vil støtte opp om den viktige dagen og være med å spre budskapet.

- Bodø kommune har satsingen Det gode liv i Bodø, og temaet for oktober er «trivsel», der vi også fokuserer på årets tema for Verdensdagen for psykisk helse som er skjermfri tid. I oktober-kampanjen for Det gode liv i Bodø oppfordrer vi folk til å være bevisste på egen skjermtid knyttet opp mot relasjoner til familie og venner, sier Gøran Raade-Andersen.

Verdensdagen

Program Verdensdagen