Artikler for Januar 2019

• Lysløypa

Mer lys og flere spor i Bodømarka og Rensåsen

På grunn av det stabile vinterværet, snømengden og tilbakemeldinger fra publikum, har Bodø kommune gjort noen endringer i lysløypa. Det blir dessuten kjørt opp en runde med skuter og sporsetter i Rensåsparken i dag eller i morgen for dem som har lyst på en liten bynær skitur.

• Barn

Tilskudd til integreringsarbeid i regi av frivillige organisasjoner 2019 i Bodø

Denne nye tilskuddsordningen vil fra og med 2019 erstatter blant annet «Tilskudd til lokale innvandrerorganisasjoner og frivillig virksomhet i lokalsamfunn» og "Tilskudd til integreringsprosjekter for beboere i asylmottak". Søknadsfrist 20 februar.

• Kulturpris

Bodø kommunes kulturpris

Bodø kommune søker forslag til årets kulturpris. Kulturprisen kan tildeles en person, forening eller institusjon som har sitt virke i, eller spesiell tilknytning til Bodø kommune.

• Søk kulturstipend

Bodø kommunes kulturstipend

Bodø kommune deler hvert år ut inntil 3 kulturstipend à kr 20 000. Kulturstipendet skal være et utviklingsstipend for unge talenter innenfor alle kulturområder. Søknadsfristen er i år 1. mars.

• Utviklingsområde vest

Se alle skissene og delta i spørreundersøkelse

Her kan du se video og presentasjoner av alle mulighetsstudiene og delta i spørreundersøkelse i forbindelse med utviklingen av området mellom molorota og Breivika i sentrum av Bodø.

• grønnåsen skole

Feirer Grønnåsen skole

Grønnåsen skole i Bodø ble skole nr. 100 i Nordland som har nådd målet om å bli en helsefremmende skole. Det skal markeres fredag.

• Arealplanlegger Mats Marthinussen på byplan i Bodø kommune og daglig leder Håvard Engseth i Breivika utvikling håper at så mange som mulig kommer for å høre og se hva tre forskjellige arkitektkontor har å komme med når de skal presentere sine visjoner for Utviklingsområde vest i Bodø sentrum klokken 17.00 i litteratursalen i Stormen Bibliotek den 28. januar.

Ønsker bidrag og innspill fra byens befolkning

Nå går startskuddet for ett av de største by-prosjektene i Bodø sentrum, et steg mot en helt ny bydel i Bodø. Her kan du se video fra informasjonsmøtet i Stormen bibliotek.

• Mørkved

Se resultatene fra spørreundersøkelsen

I desember ble det gjennomført en spørreundersøkelse i forbindelse med utviklingen av Mørkved bydelssenter. Her kan du se resultatene fra undersøkelsen.

• Møtte journalistene.

- Ikke tilfeldig at de kommer innom Bodø

Seks erfarne journalister og kommentatorer fra noen av de største mediene i Tyskland er denne uka på besøk i Nord-Norge. Torsdag og fredag gjester de Bodø.

• bilde fra video

Bodø nominert til bosettings- og integreringsprisen

Bodø er en av sju kommuner som er nominert til bosettings- og integreringsprisen 2018. Stem på din favoritt innen 8.februar kl 12. Se video, les mer om prisen og gi din stemme til beste kommune her.

• mørkved

Inviterer til åpent møte om nye Mørkved

Torsdag 24. januar inviteres det til åpent møte på Nord universitet om resultatene fra spørreundersøkelsen og jobben videre med en ny plan for Mørkved bydelssenter.

• linda

- Målet er å bli mest mulig digital

Nå kan du betale regningene fra kommunen med Vipps.

• treningskompis

Kurs for nye Tur- og treningskompiser

Frisklivssentralen inviterer til kurs for nye Tur- og treningskompiser. Dette er den perfekte deltidsjobben om du er glad i drive med idrett/friluftsliv sammen med andre. Kurset er gratis og uforpliktende. Påmeldingfrist 25. januar

• stormen

Stormen er kåret til «Årets bibliotek 2018»

Stormen bibliotek var en av tre nominerte til den gjeve prisen. Torsdag ble vinneren presentert.

• Trafikkofrenes dag

Trafikkofrenes dag markeres i Bodø

Se programmet for markeringen av Trafikkofrenes dag onsdag 16. januar.

• meteorologene twitter

Varsler svært kraftig vind og stor snøskredfare

Meteorologene har sendt ut nytt farevarsel: - Fest alle løse gjenstander. Unngå unødvendig ferdsel utsatte steder.

• SØVN

STREVER DU MED SØVNEN?

Frisklivssentralen arrangerer søvnkurset «Sov godt». Kurset kan være nyttig for de som opplever at de får for lite søvn og føler seg uopplagt i løpet av dagen over en lengre periode.

• snøskred

Stor snøskredfare i Salten

Det varsles om uvær og stor snøskredfare - faregrad 4 - for Salten torsdag og fredag.

• bilde fra filmen

Slik gjør teknologien hverdagen tryggere

Se video fra Telenor om det gode samarbeidet med Bodø kommune om utvikling og bruk av velferdsteknologi.

• søknad

Gode tilbakemeldinger fra EU

Bodø har fått svært positive tilbakemeldinger fra juryen som avgjør hvem som blir Europeisk kulturhovedstad i 2024.

• Gøran Raade-Andersen

Klart for «Det gode liv i Bodø»

- Målet er å få med så mange bodøværinger som mulig.

• Bypakke Bodø

Har oppgradert for 24,5 mill. kroner i 2018

13 nye prosjekter er ferdigstilte i 2018, i den kommunale delen av Bypakke Bodø. - Prosjektene varierer i størrelse og kompleksitet, sier kommunens prosjektleder Tom Johannessen.

• Kyrre Didriksen

Geitvågen ut på anbud

Nå har du muligheten til å få leie, utvikle og drive i Geitvågen – ett av Bodøs mest populære utfartssteder.

• Hunstadringen

Her ble det gjort et uvanlig veivalg

I forbindelse med utbedring av denne veistrekningen, med 350 meter nytt fortau på Hunstad, ble det brukt en arbeidsmetode helt utenom det vanlige.

• skred

Varsler stor snøskredfare

NVE har sendt ut varsel om stor snøskredfare - faregrad 4 - for lørdag 29. desember 2018.

Viser fra 1 til 25 av totalt 464 artikler