Artikler for Januar 2018

• Vannverk

Ingen fare med drikkevannet

Vannprøvene som ble tatt, etter innbruddet i vannforsyningsanlegget i Bodø, viser så langt ingen unormale funn og det er ikke påvist noen helseskadelige stoffer.

• Pressekonferanse

Innbrudd i vannverk i Bodø

Tirsdag kveld ble det oppdaget et innbrudd i vannanlegget ved Sørstrupen i Hunstadlia i Bodø.

• Kunstnere

Nå er kunstnerne i gang

Fem kunstnere jobber nå med sine prosjektforslag. Hvem av dem som får oppdraget med utsmykkingen av det nye rådhuset, vil være klart i mars.

• Saltstraumen

Feiret ny og sikrere skolevei

Fredag var det offisiell åpning av trafikksikkerhetsprosjektet rundt Saltstraumen skole.

• Helsesøster Karin Snøve Wiik ved Helsekontoret i Bodø kommune gjør klart til massevaksinering. Foto: Aleksander Ramberg

Tilbyr gratis vaksine til over 1000 Bodø-russ

Bodø kommune tilbyr nå gratis vaksine mot hjernehinnebetennelse til alle som er russ i Bodø våren 2018. Massevaksineringen starter allerede torsdag, og først ut er Bodin videregående skole.

• Nord i Sør 2018.

- Viktig for Bodø og Nord-Norge

Flere ordførere i nord støtter Bodøs søknad om å bli Europeisk kulturhovedstad.

• Sikkerhetsgjerder monteres som påvist.

Bypakke Bodø

Områdesikringen ved jernbanelinjen på Jensvoll utføres fra mandag 8. januar.

• skøyter

Skøyteis & Vinteraktiviteter

Legg planene dine på is i helgen! Fem isbaner vil være preparerte til helgen og marka er superfin for alle nå, selv om du ikke går på ski!

• fyrverkeri

Se talen og fyrverkeriet i opptak her

Vi streamet nyttårsfeiringen i Rensåsparken.

• Bildet «Finding the Light» av Hossam Alkhatib Albuaini (23) ble i høst kåret til én av de tre beste bidragene i en stor konkurranse i regi av Norsk kulturskoleråd.

Hossams bilde til topps i stor konkurranse

Første gang Hossam Alkhatib Albuaini (23) tegnet med farger gikk bildet hans til topps i en nasjonal konkurranse. Nå håper den unge kunstneren å få til sin egen utstilling.

• Ordfører Ida Pinnerød i Bodø kommune og daglig leder Vidar Stormo i IK Grand.

Takket for det gode samarbeidet

- Vi lover å heie dere fram også neste år, sier ordføreren.

• Amund Langen Erlandsen (13) er elev ved kunstlinja på Bodø kulturskole. En av tegningene hans er nå å finne på et nytt sengesett fra den kjente produsenten Høie of Scandinavia.

Amunds tegning havnet på sengesett

Bodøgutten Amund Langen Erlandsens tegning er å finne på det nye sengesettet «Mitt tre» fra den kjente produsenten Høie of Scandinavia.

• skøyter

Skøyteis

Legg planene dine på is i helgen! Tre isbaner er preparerte.

• Saltstraumen

- Et stort løft

Nye informasjonstavler i Saltstraumen endelig på plass.

• Samlok Nord - signering av intensjonsavtale.

- En merkedag

Bodø kommune utvider suksessprosjektet på Albertmyra. Her signerer partene intensjonsavtalen.

• Innovasjonsutvalget.

Vil gjøre Bodø til innovasjonssentrum

Slik vil innovasjonsutvalget skape 10.000 nye arbeidsplasser i Bodø innen 2050.

• skitur

Er løypene oppkjørt?

Her får du oppdatert informasjon om kommunens løyper.

• Parkenjuletreet 2017 er tent!

Juletre

Som en av mottakerne av overskudd fra Parkens veldedighetskonsert i 2017, har Bodø kommune byteknikk mottatt kr 100 000,- øremerket strøm og etablering av julegran på toppen av Rensåsen.

• Populær ordfører: Ida Pinnerød har i løpet av det siste året besøkt samtlige 27 skoler i Bodø kommune. Siste skole ut var Løding skole på Tverlandet, som ordføreren besøkte onsdag sammen med rådmann Rolf Kåre Jensen, kommunaldirektør Arne Øvsthus og undervisningssjef Tore Tverbakk.  Foto: Aleksander Ramberg

Har besøkt alle skolene på ett år

- Jeg er imponert og stolt over det arbeidet som gjøres i Bodø-skolene, sier Ida Pinnerød. Det siste året har ordføreren besøkt samtlige 27 skoler i kommunen.

• Alernativ 1 - Slyngvei

Skisseprosjekt Rønvikfjellet

Norconsult har på oppdrag fra Bodø kommune utarbeidet et skisseprosjekt og gjort en kostnadsvurdering for kommunal infrastruktur opp til Rønvikfjellet.

• Seniorrådgiver Roger Fredriksen, innkjøpssjef Øystein Nilsen og innkjøpsrådgiverne Jarl Richard Salamonsen og Jan Martin Nyström ved innkjøpskontoret i Bodø kommune. Foto: Per-Inge Johnsen

De kan vinne gjev pris

Samordna innkjøp i Salten (SIIS), med Bodø kommune som vertskommune, er en av fire nominerte til Anskaffelsesprisen for digitalisering og god styring 2017.

• Satser sammen: Inger Simonsen (Nordlandssykehuset), Elisabeth Larsen (Fauske kommune), Lisbeth Movik (Beiarn kommune), Eva Larsen (Hamarøy kommune), Stein Ole Rørvik (Saltdal kommune), Kirsten Hasvoll (næringsavdelingen Nordland fylkeskommune) og Jørn Jønsberg (Bodø kommune). Foto: Per-Inge Johnsen/Bodø kommune

Starter samarbeid om rekruttering

Med #jobbilag har Bodø kommune tatt initiativ til et bredt samarbeid om felles rekruttering av sykepleiere.

• Varaordfører Synne Bjørbæk og Sjef Marinen Ole-Morten Sandquist.

Klart for Marinemesterskapet

- Vi er veldig glade for å være tilbake i Bodø.

• gjyu

Høring og offentlig ettersyn av kommuneplanens arealdel 2018 – 2030

Bystyret har vedtatt å legge forslag til kommuneplanens arealdel 2018 – 2030 ut til høring og offentlig ettersyn. Høringsfristen var 12.januar 2018. Det er ikke lengre mulig å gi uttalelse.

• Avdelingsleder Wenche Klingen, sammen med Liv Tverbak, Einrun Kvalvik, Miriam Leithe Hansen, Kate Løland, og Thomas Mentzoni i prosjektgruppen for «Vinteraktiv» ved Miljøtjenesten i Bodø kommune, ønsker å inviterer brukere i alle aldre til flere spennende aktiviteter fordelt på tre uker i november og desember.   Foto: Per-Inge Johnsen

De inviterer til «Vinteraktiv»

Fortsatt ledige plasser til aktiviteter - her kan du melde deg på!

Viser fra 1 til 25 av totalt 305 artikler