75 55 50 00

FRUKT

En arena der ungdom møtes og inspireres av hverandre.

FRUKT leverer et helårlig tilbud til ungdom som ønsker å delta, lære, bidra, oppleve, arrangere og knytte kontakter innenfor et eller flere kulturfelt. Det satses spesielt på musikk og teater, men også annen scenekunst, visuell kunst og arrangørkompetanse er prioriterte områder.

Barne- og ungdomsseksjonen ved kulturkontoret i Bodø Kommune har siden 2005 jevnlig samlet ungdommer til FRUKT-uka. Etter hvert har dette utviklet seg til å bli to faste uker, ei junior-helg og utallige mindre arrangementer gjennom året. Alle deltagere på FRUKT-uka følges opp med videre tilbud om kunstutstilling, teaterkurs, spille konsert, tekniker-oppdrag osv, noe som fører til et styrket kulturnettverk for ungdom. 

 

FRUKT-teamet er 10 unge kulturarrangører i alderen 14-19 som jobber som frivillige kulturarbeidere med alle FRUKT-arrangement, promotering og videreutvikling av tilbudet. 

 

FRUKT-uka arrangeres i skolenes vinterferie og høstferie. I fem dager får ca 80 ungdommer delta på kurs, aktiviteter, tur, fellesmåltider og overnatting på Hunstad Kultursenter. Ungdommer fra 8.klasse til 20 år kan være med. 

Opplegg, kurstilbud, instruktører og type aktivitet til hver FRUKT-uke påvirkes i svært stor grad av tilbakemeldinger fra tidligere deltagere og vil derfor variere fra gang til gang.

 

Junior-FRUKT er et tilbud kun til vårens 7.klassinger. Ei helg i juni samles 40 unge tenåringer til en komprimert utgave av FRUKT-uka. Det tilbys samme type aktiviteter, kurs osv, men i en mindre og kanskje tryggere setting for dem som er klare til å begynne på ungdomsskolen til høsten.