• Byteknikk - Bodøelv overvannstunnel

Bodø kommune skal lage en avlastende vannvei fra Bodøelva som kan ta imot vannmengder som kan oppstå ved 200-års flom. Byggetid: august 2016 - august 2017.

• Sykler på bunnen av Saltstraumen

Sykler på bunnen av Salstraumen

Se TV2s video av Fredric Ihrsjen som gjør Arctic Race-stuntet her.

• Flere av storlagene stiller med sine beste menn når den fjerde utgaven av Arctic Race of Norway trilles i gang 11. august. På startstreken finner vi blant andre tidligere verdensmester Philippe Gilbert (BMC), fjorårsvinner Rein Taaramäe (Katusha), samt hjemmefavorittene Alexander Kristoff (Katusha), Sondre Holst Enger (IAM), Lars-Petter Nordhaug (Sky) og August Jensen (Coop-ØsterHus).

Toppryttere klare for Arctic Race 2016

• Nytt fortau i Ole Reistads vei ved Østbyen skole.

Bypakke Bodø - Ole Reistads vei

Barn skal komme seg trygt til skolen, selv om de ikke blir kjørt helt til skoletrappa - derfor ble fortauløsningen oppgradert fra tidligere 1,2m til en minimumsbredde på nå 2,5m. Dette gjør at barna kan ferdes tryggere i Ole Reistads vei.

• Elbiler

På offentlige parkeringsplasser i Bodø kommune, det vil si alle avgiftsplasser tilhørende Bodø kommune, gjelder følgende fra 1.januar 2017:

• Varsling om driftshendelser

Byteknikk benytter varsling av planlagte og akutte driftshendelser ved bruk av SMS eller talemelding på fasttelefon.

• Minnemarkering

Minnemarkering 22.juli

Også i Bodø blir det minnemarkering i forbindelse med 5-års dagen for tragedien i Regjeringskvartalet og på Utøya.

• grunnstein lagt ned

Grunnsteinen lagt for Jektefartsmuseet

I nærvær av flere hundre fremmøtte ble grunnsteinen for Jektefartsmuseet på fredag lagt ned i Bodøsjøen. Det var fylkesordfører Sonja A. Steen, Nordlandsmuseets styreleder, Geir Ketil Hansen og fungerende ordfører Synne Høyforsslett Bjørbæk som foretok den symbolske handlingen.

• Arctic Race of Norway

Har du lyst å bidra?

Det nærmer seg nå Arctic Race som skal finne sted i Nordland fra 11.-14 august i år, og vi har behov for sikkerhetsvakter og løypevakter langs hele trasèen.

• Tverlandet bo- og servicesenter - hagen

Aktivitetsplan juli - desember 2016 - Tverlandet bo- og servicesenter

Vi er opptatt av at senteret skal få en naturlig plass i lokalmiljøet. Tverlandet bo- og servicesenter skal være et åpent, aktivt og levende senter, hvor mennesker møtes og nettverk bygges som i samfunnet for øvrig. Fellesarealer i servicesenteret kan benyttes av alle. Vi mennesker har behov for møteplasser som gjenspeiler mangfoldet i samfunnet. Bruk nærmiljøhuset ditt!

• meddommere søkes

Riktig brev, men feil navn!

Det ble nylig sendt ut brev via Altinn til mange av kommunens innbyggere i forbindelse med valg av nye meddommere til Hålogaland lagmannsrett og til Salten jordskifterett. Dessverre står det feil navn på brevet fra Bodø kommune til aktuelle nye meddommere.

• Stinettet ved Mørkvedmarka skole skal delvis asfalteres.

Bypakke Bodø - Bamseveien

Elevene på Mørkvedmarka skole skal få tryggere skolevei.

Trygghetsalarm

I forbindelse med at Brannstasjonen er flyttet til nye lokaler – har vår leverandør for trygghetsalarm, Nordkontakt AS, inngått avtale med HT Safe AS, om å besvare alarmer som ikke besvares av hjemmetjenesten.

• I 2013 ble det bygget nye busstopp ved NPS i Thalleveien.

Bypakke Bodø - Thalleveien busstopp

Buss er absolutt et alternativ for besøkende og deltagere på årets sommer-aktiviteter på 4H gården.

• Dronningen

Dronningen åpnet Keiserstien

Dronning Sonja er mektig imponert over Keiserstien og Keiservarden. Se bildene fra turen hennes opp her.

• åpning barnehage

Ny barnehage i Rønvika

I dag ble Rønvik barnehage åpnet av ordfører Ida Pinnerød.

• Folkehav

Oversikt over helsetilstand og påvirkningsfaktorer

Bodø kommune har utarbeidet rapporten «Oversikt over helsetilstand og påvirkningsfaktorer i Bodø kommune 2016». Dokumentet gir en samlet fremstilling av folkehelseutfordringer og ressurser og skal være grunnlag for folkehelsearbeidet, planer, strategier og tiltak i kommunen.

• Byteknikk - Bankgata

Store deler av Bankgata er nå ferdig - delen inn mot Hålogalandsgata er ventet å stå ferdig i slutten av 2016.

• Tromsø

Hilsen fra Tromsø: Gratulerer Bodø!

Les hilsenen fra ordfører Jarle Aarbakke og byrådsleder Kristin Røymo her.

• Bodø By

Vi vant!

Bodø vant statens pris for Norges mest attraktive by 2016. - En fantastisk lagseier, sier ordfører Ida Pinnerød.

• Langs Hunstadringen blir det nytt fortau

Bypakke Bodø - Hunstadringen

En «missing link» i vegsystemet på Mørkved kommer på plass.

• fotrball

Bodø 200 år – Bodø/Glimt-Aafk

Som avsluttning på jubileumshelgen forsøkte Bodø/Glimt å sette publikumrekord på nye Aspmyra. Se bildene her.

• utdeling

FK Bodø/Glimt tildelt Bodø bys kulturpris for 2016.

Prisen ble delt ut foran et nesten fullsatt Aspmyra stadion i pausen da Bodø/Glimt møtte Aalesund på søndag. Se bildene her.

• biskop Krogh

Bodø 200 år – Jubileumsgudstjeneste

Søndag 22. mai ble det holdt jubileumsgudstjenest i Bodø domkirke. Se bildene her.

• barnehage

Bodø 200 år – barnebursdag til 1000

Over 1000 barnehagebarn feiret Bodø kommunes bursdag utenfor Stormen bibliotek. Se bildene her.

Viser fra 201 til 225 av totalt 402 artikler