• Trafikken i Bodø

Trafikken i Bodø under Arctic Race of Norway

Her finner du oversikten over stengte veier og parkeringsforbud under Arctic Race of Norway. Trafikken i Bodø påvirkes hele neste uke. I menyen til venstre kan du velge å se hvilke restriksjoner som gjelder de enkelte dagene.

• Byteknikk - Bodøelv overvannstunnel

Bodø kommune skal lage en avlastende vannvei fra Bodøelva som kan ta imot vannmengder som kan oppstå ved 200-års flom. Byggetid: august 2016 - august 2017.

• Sykler på bunnen av Saltstraumen

Sykler på bunnen av Salstraumen

Se TV2s video av Fredric Ihrsjen som gjør Arctic Race-stuntet her.

• Flere av storlagene stiller med sine beste menn når den fjerde utgaven av Arctic Race of Norway trilles i gang 11. august. På startstreken finner vi blant andre tidligere verdensmester Philippe Gilbert (BMC), fjorårsvinner Rein Taaramäe (Katusha), samt hjemmefavorittene Alexander Kristoff (Katusha), Sondre Holst Enger (IAM), Lars-Petter Nordhaug (Sky) og August Jensen (Coop-ØsterHus).

Toppryttere klare for Arctic Race 2016

• Nytt fortau i Ole Reistads vei ved Østbyen skole.

Bypakke Bodø - Ole Reistads vei

Barn skal komme seg trygt til skolen, selv om de ikke blir kjørt helt til skoletrappa - derfor ble fortauløsningen oppgradert fra tidligere 1,2m til en minimumsbredde på nå 2,5m. Dette gjør at barna kan ferdes tryggere i Ole Reistads vei.

• Elbiler

På offentlige parkeringsplasser i Bodø kommune, det vil si alle avgiftsplasser tilhørende Bodø kommune, gjelder følgende fra 1.januar 2017:

• Varsling om driftshendelser

Byteknikk benytter varsling av planlagte og akutte driftshendelser ved bruk av SMS eller talemelding på fasttelefon.

• Minnemarkering

Minnemarkering 22.juli

Også i Bodø blir det minnemarkering i forbindelse med 5-års dagen for tragedien i Regjeringskvartalet og på Utøya.

• grunnstein lagt ned

Grunnsteinen lagt for Jektefartsmuseet

I nærvær av flere hundre fremmøtte ble grunnsteinen for Jektefartsmuseet på fredag lagt ned i Bodøsjøen. Det var fylkesordfører Sonja A. Steen, Nordlandsmuseets styreleder, Geir Ketil Hansen og fungerende ordfører Synne Høyforsslett Bjørbæk som foretok den symbolske handlingen.

• Arctic Race of Norway

Har du lyst å bidra?

Det nærmer seg nå Arctic Race som skal finne sted i Nordland fra 11.-14 august i år, og vi har behov for sikkerhetsvakter og løypevakter langs hele trasèen.

• Tverlandet bo- og servicesenter - hagen

Aktivitetsplan juli - desember 2016 - Tverlandet bo- og servicesenter

Vi er opptatt av at senteret skal få en naturlig plass i lokalmiljøet. Tverlandet bo- og servicesenter skal være et åpent, aktivt og levende senter, hvor mennesker møtes og nettverk bygges som i samfunnet for øvrig. Fellesarealer i servicesenteret kan benyttes av alle. Vi mennesker har behov for møteplasser som gjenspeiler mangfoldet i samfunnet. Bruk nærmiljøhuset ditt!

• meddommere søkes

Riktig brev, men feil navn!

Det ble nylig sendt ut brev via Altinn til mange av kommunens innbyggere i forbindelse med valg av nye meddommere til Hålogaland lagmannsrett og til Salten jordskifterett. Dessverre står det feil navn på brevet fra Bodø kommune til aktuelle nye meddommere.

• Stinettet ved Mørkvedmarka skole skal delvis asfalteres.

Bypakke Bodø - Bamseveien

Elevene på Mørkvedmarka skole skal få tryggere skolevei.

Trygghetsalarm

I forbindelse med at Brannstasjonen er flyttet til nye lokaler – har vår leverandør for trygghetsalarm, Nordkontakt AS, inngått avtale med HT Safe AS, om å besvare alarmer som ikke besvares av hjemmetjenesten.

• I 2013 ble det bygget nye busstopp ved NPS i Thalleveien.

Bypakke Bodø - Thalleveien busstopp

Buss er absolutt et alternativ for besøkende og deltagere på årets sommer-aktiviteter på 4H gården.

• Rolf Kåre Jensen og Cornelia Rasic

Kornelija Rasic er ny økonomidirektør

Kornelija Rasic er tilsatt som kommunaldirektør for økonomi og finans i Bodø kommune.

• åpning

De nye rusboligene offisielt åpnet

– Livet består av en rekke tilfeldigheter. Vi skal være forsiktig med å si at det er egen dyktighet som har gjort at vi har nådd langt. Eller andres udyktighet eller dårlige moral som har ført dem i motsatt retning, sa varaordfører Synne Høyforsslett Bjørbæk da hun åpnet Bodø kommunes nye rusboliger i Hålogalandsgata 131.

• kart NM på sykkel

Nå blir det parkeringsforbud

I forbindelse med sykkkel-NM som starter på søndag opprettes det midlertidige endringer i hvor man kan parkere i Bodø sentrum. Endringene gjelder fra fredag 17. juni.

• Utvekslingselever på besøk

Utvekslingselever reiser hjem

De siste 10 årene har det vært en tradisjon at utvekslingselever fra andre land har kommet på besøk på Rådhuset før de reiser hjem.

• Dronning Sonja og fylkesordfører Sonja Alice Steen

Strålende hagefest i vått vær

Kongeparet inviterte 300 gjester til hagefest på Nordland kultursenter på søndag. Se bilder fra festen her.

• Dronningen

Dronningen åpnet Keiserstien

Dronning Sonja er mektig imponert over Keiserstien og Keiservarden. Se bildene fra turen hennes opp her.

• kongen

Kongeparet i byen - Stor bildeserie.

Kong Harald og dronning Sonja la til land i Bodø kl. 11.00 og ble møtt av massevis av bodøværinger. Se bilder fra byvandringen her.

• Kongeparets 25-års jubileum

Kongeparet besøker Bodø på søndag

Som et ledd i markeringen av at HM Kong Harald V og HM Dronning Sonja har sittet 25 år på tronen, kommer kongeparet til Bodø på førstkommende søndag, 19. juni.

• Sanner

Det synlige beviset

– Det er morsomt at det er i nord det skjer byutvikling, sa kommunalminister Jan Tore Sanner da han offisielt kåret Bodø til Norges mest attraktive by. Se bildene her.

• kart NM på sykkel

Her har du NM-oversikten

Under sykkkel-NM som starter på søndag kommer det til å være mange stengte gater i Bodø sentrum. Det vil også være opprettes parkeringsforbud i mange gater. Her får du oversikten over endringene i NM-uka.

Viser fra 176 til 200 av totalt 404 artikler