• Elbiler

På offentlige parkeringsplasser i Bodø kommune, det vil si alle avgiftsplasser tilhørende Bodø kommune, gjelder følgende fra 1.januar 2017:

• Varsling om driftshendelser

Byteknikk benytter varsling av planlagte og akutte driftshendelser ved bruk av SMS eller talemelding på fasttelefon.

• Minnemarkering

Minnemarkering 22.juli

Også i Bodø blir det minnemarkering i forbindelse med 5-års dagen for tragedien i Regjeringskvartalet og på Utøya.

• grunnstein lagt ned

Grunnsteinen lagt for Jektefartsmuseet

I nærvær av flere hundre fremmøtte ble grunnsteinen for Jektefartsmuseet på fredag lagt ned i Bodøsjøen. Det var fylkesordfører Sonja A. Steen, Nordlandsmuseets styreleder, Geir Ketil Hansen og fungerende ordfører Synne Høyforsslett Bjørbæk som foretok den symbolske handlingen.

• Arctic Race of Norway

Har du lyst å bidra?

Det nærmer seg nå Arctic Race som skal finne sted i Nordland fra 11.-14 august i år, og vi har behov for sikkerhetsvakter og løypevakter langs hele trasèen.

• Tverlandet bo- og servicesenter - hagen

Aktivitetsplan juli - desember 2016 - Tverlandet bo- og servicesenter

Vi er opptatt av at senteret skal få en naturlig plass i lokalmiljøet. Tverlandet bo- og servicesenter skal være et åpent, aktivt og levende senter, hvor mennesker møtes og nettverk bygges som i samfunnet for øvrig. Fellesarealer i servicesenteret kan benyttes av alle. Vi mennesker har behov for møteplasser som gjenspeiler mangfoldet i samfunnet. Bruk nærmiljøhuset ditt!

• meddommere søkes

Riktig brev, men feil navn!

Det ble nylig sendt ut brev via Altinn til mange av kommunens innbyggere i forbindelse med valg av nye meddommere til Hålogaland lagmannsrett og til Salten jordskifterett. Dessverre står det feil navn på brevet fra Bodø kommune til aktuelle nye meddommere.

• Stinettet ved Mørkvedmarka skole skal delvis asfalteres.

Bypakke Bodø - Bamseveien

Elevene på Mørkvedmarka skole skal få tryggere skolevei.

Trygghetsalarm

I forbindelse med at Brannstasjonen er flyttet til nye lokaler – har vår leverandør for trygghetsalarm, Nordkontakt AS, inngått avtale med HT Safe AS, om å besvare alarmer som ikke besvares av hjemmetjenesten.

• I 2013 ble det bygget nye busstopp ved NPS i Thalleveien.

Bypakke Bodø - Thalleveien busstopp

Buss er absolutt et alternativ for besøkende og deltagere på årets sommer-aktiviteter på 4H gården.

• Rolf Kåre Jensen og Cornelia Rasic

Kornelija Rasic er ny økonomidirektør

Kornelija Rasic er tilsatt som kommunaldirektør for økonomi og finans i Bodø kommune.

• åpning

De nye rusboligene offisielt åpnet

– Livet består av en rekke tilfeldigheter. Vi skal være forsiktig med å si at det er egen dyktighet som har gjort at vi har nådd langt. Eller andres udyktighet eller dårlige moral som har ført dem i motsatt retning, sa varaordfører Synne Høyforsslett Bjørbæk da hun åpnet Bodø kommunes nye rusboliger i Hålogalandsgata 131.

• kart NM på sykkel

Nå blir det parkeringsforbud

I forbindelse med sykkkel-NM som starter på søndag opprettes det midlertidige endringer i hvor man kan parkere i Bodø sentrum. Endringene gjelder fra fredag 17. juni.

• Utvekslingselever på besøk

Utvekslingselever reiser hjem

De siste 10 årene har det vært en tradisjon at utvekslingselever fra andre land har kommet på besøk på Rådhuset før de reiser hjem.

• Dronning Sonja og fylkesordfører Sonja Alice Steen

Strålende hagefest i vått vær

Kongeparet inviterte 300 gjester til hagefest på Nordland kultursenter på søndag. Se bilder fra festen her.

• Dronningen

Dronningen åpnet Keiserstien

Dronning Sonja er mektig imponert over Keiserstien og Keiservarden. Se bildene fra turen hennes opp her.

• kongen

Kongeparet i byen - Stor bildeserie.

Kong Harald og dronning Sonja la til land i Bodø kl. 11.00 og ble møtt av massevis av bodøværinger. Se bilder fra byvandringen her.

• Kongeparets 25-års jubileum

Kongeparet besøker Bodø på søndag

Som et ledd i markeringen av at HM Kong Harald V og HM Dronning Sonja har sittet 25 år på tronen, kommer kongeparet til Bodø på førstkommende søndag, 19. juni.

• Sanner

Det synlige beviset

– Det er morsomt at det er i nord det skjer byutvikling, sa kommunalminister Jan Tore Sanner da han offisielt kåret Bodø til Norges mest attraktive by. Se bildene her.

• kart NM på sykkel

Her har du NM-oversikten

Under sykkkel-NM som starter på søndag kommer det til å være mange stengte gater i Bodø sentrum. Det vil også være opprettes parkeringsforbud i mange gater. Her får du oversikten over endringene i NM-uka.

• Ida Pinnerød på sykkel

Kakefest for hele byen

Mandag skal kommunalminister Jan Tore Sanner ut på sykkeltur med ordfører Ida Pinnerød, før han gir Bodø det synlige beviset på at vi er Norges mest attraktive by. Hele byen er invitert på kake og minikonsert i Molorota klokka 11.15.

• åpning barnehage

Ny barnehage i Rønvika

I dag ble Rønvik barnehage åpnet av ordfører Ida Pinnerød.

• Folkehav

Oversikt over helsetilstand og påvirkningsfaktorer

Bodø kommune har utarbeidet rapporten «Oversikt over helsetilstand og påvirkningsfaktorer i Bodø kommune 2016». Dokumentet gir en samlet fremstilling av folkehelseutfordringer og ressurser og skal være grunnlag for folkehelsearbeidet, planer, strategier og tiltak i kommunen.

• Byteknikk - Bankgata

Store deler av Bankgata er nå ferdig - delen inn mot Hålogalandsgata er ventet å stå ferdig i slutten av 2016.

• barn

Folkehelsekonferansen 2016 har åpnet påmeldingen

Folkehelsekonferansen er den største av sitt slag i Norge, og en viktig utvekslings-, kontakt- og læringsarena for alle med interesse for folks helse, trivsel og levekår. Årets konferanse går av stabelen 17. og 18. oktober i Bodø.

Viser fra 151 til 175 av totalt 397 artikler