• Arne

Arne Myrland tilsatt som ny helseleder

Arne Myrland er tilsatt som ny helseleder med tiltredelse 1. januar. Han kommer fra HR-kontoret hvor han jobbet som jurist.

• Byteknikk - Vann/Avløp Bjerkengveien

Januar 2017: Etter utskifting av vann- og avløpsledninger i Bjerkengveien gjenstår det graving i forbindelse med montering av nye gatelys samt klargjøring for asfaltering.

• Drop-off-sone ved Østbyen skole

Ferdig med drop-off ved Østbyen skole

Som en fortsettelse av fortaus-prosjektet i Ole Reistads vei har Bypakke Bodø etablert en «drop-off-sone» ved Østbyen skole.

• røykestopp

Snus- og røykesluttkurs

9. januar starter vi opp kurs for deg som ønsker å slutte med snus eller røyk. Eneste forutsetning for å delta på kurset er at du har et snev av lyst til å stumpe røyken eller kaste snusen. Påmeldingsfrist 16. desember.

• midt i Hernesveien, med krysset til Fredensborgveien i bakgrunnen.

Hernesveien utsettes – Fredensborgveien starter opp

Bodø kommune avventer svar på hvordan den framtidige flyplassen blir før Hernesveien oppgraderes.

• erik, ida og gunnar

Ønsker samarbeid med Bodøregionen

Mandag tok ordfører Ida M. Pinnerød imot en finsk delegasjon med Finlands ambassadør til Norge, Erik Lundberg, i spissen.

• Trafikksikker kommune

Bodø er «trafikksikker kommune»

Kommunen fikk i dag bekreftelsen fra Trygg trafikk.

• Fra venstre: Jon Øverås i Gjensidigestiftelsen, daglig leder ved Bodø Skiklubb Alpinor Bjørnar Hegreberg og ordfører Ida Pinnerød. Foto: Per-Inge Johnsen

Nå blir det alpinanlegg i Skarmoen

Midler fra Bodø kommune og Gjensidigestiftelsen sørger for at snøproduksjonen i anlegget er fullfinansiert.

• Slutt på

Nå er det slutt på ladekortene

¬Etter at de nye Smartpark-parkulatorene ble lansert i 2015 har salget av de gamle parkerings-ladekortene gått jevnt nedover.

• Knut Storteig, årets frivillige.

Frivillighetsprisen til Knut Storteig

Ildsjelen Knut Storteig ble tirsdag kveld tildelt årets Frivillighetspris for sin innsats i Bodø og Omegn Turistforening (BOT).

• Utdeling av kulturlandskapsprisen 2016

Fjære hedret på fylkestinget

Kulturlandskapsprisen 2016 ble i dag utdelt til Kjerringøy-bygda Fjære under Nordland fylkestings desembermøte.

• Byteknikk - Nytt boligfelt på Kjerringøy

Byteknikk har hatt ansvar for planlegging og opparbeidelse av infrastruktur til et nytt byggefelt på Kjerringøy. Området ligger på søndre del av Kjerringøy sentrum og skal gi plass til 10 nye boligtomter for selvbyggere.

• Byteknikk - Avløpsopprydding Bertnes

Det har vært flere oversvømmelser i R. M. Andersens vei, noe som krever at det ryddes opp i en del av avløpsforholdene på Bertnes, sør for RV80. Anleggsarbeidene starter i løpet av desember 2016.

• Nytt klatrenett på Østbyen skole

Nye lekeapparater til Østbyen skole

Nå er arbeidene i skolegården til Østbyen skole avsluttet og elevene er veldig glade for å ha fått nye lekestativer. Det nye store klatrenettet gjør at mange kan være med samtidig.

• Møte med forsvarsministeren

Positive signaler til «Ny by–Ny flyplass»

I dag kom forsvarsministeren for å lære mer om prosjektet. Se ordførerens oppsummering her.

•  Ida Pinnerød, ordfører og forhandlingsleder i Bodø kommune og Arne B. Vaag, varaordfører og forhandlingsleder i Steigen kommune etter at avtalen ble underskrevet.

Enige om sammenslåing

Forhandlingsutvalgene i Bodø kommune og Steigen kommune har blitt enige om en avtale som skal legges fram for behandling i de to kommunestyrene. Les avtalen her.

• Bankgata åpnes før jul!

Arbeidene i Bankgata er under avslutning pr november 2016. Den siste etappen i prosjektet er bygging av nytt lyskryss i krysset Hålogalandsgata x Bankgata.

• Omlegging av vei

Bypakke Bodø - Trafikale endringer i Jensvolldalen

Fra og med torsdag 17.11.2016 vil det bli midlertidige trafikale endringer ved den nye jernbanekulverten.

• Byteknikk - Nytt lyskryss i krysset Hålogalandsgata x Bankgata

I forbindelse med arbeidene i Bankgata blir krysset Hålogalandsgata x Bankgata renovert med nytt teknisk utstyr og universelt utformede fortausløsninger.

Beredskapsteam mot mobbing

Kommunen har etablert et eget team som skal kunne bistå barn, foresatte, skoler og barnehager som opplever alvorlige mobbesaker. Dette skal være et tilbud når alle gjeldende rutiner er fulgt, uten at situasjonen er løst. Teamet består av leder for PPT, undervisningssjefen, barnehagesjefen, avd. leder for skolehelsetjenesten, barneverntjenesten og kommunepsykolog.

• Marinefartøyer

Marinemesterskap i Bodø 16.-19. november

Kamphanene ankommer Bodø i fregatter, korvetter, mineryddere og ubåter.

• Stormen bibliotek trapp

Stormen stengt hele uka

Vårt flotte bibliotek er hyppig besøkt og trenger nødvendig vedlikehold og tekniske oppdateringer. Derfor er biblioteket helt stengt for publikum fra og med mandag 14. november til og med mandag 21. november.

• Arkitekt Daniel Rosbottom (til venstre) og de fire jurymedlemmene i midten. Til høyre står arkitekt David Howarth, biblioteksjef Trud Berg og ordfører Ida Pinnerød.

Jurybesøk i Stormen

Juryen som skal vurdere de seks finalistene til RIBA international prize 2016 er i dag på befaring av Stormen konserthus og bibliotek.

Svartliringen lekeplass ferdig rehabilitert

Offentlige lekearealer skal være trygge, utfordrende og tilpasset barn i forskjellige aldre. Som ledd i et omfattende rehabiliteringsprosjekt har Byteknikk vært innom Svartliringen lekeplass.

• Rådmann Rolf Kåre Jensen og økonomidirektør Kornelija Rasic

Tidenes skoleløft

Bodø kommune vil investere én milliard kroner i skolesektoren de neste fire årene. Det forteller rådmann Rolf Kåre Jensen når han i dag presenterer Rådmannens forslag til budsjett og økonomiplan.

Viser fra 101 til 125 av totalt 401 artikler