Artikler for Mars 2018

• Stor snøskredfare

Varsler stor snøskredfare

NVE har sendt ut varsel om stor snøskredfare - faregrad 4 - for region Ofoten, Salten og Svartisen.

• Tussvatnet

Kommunen har kjøpt turperle

Bodø kommune er ny eier av Tussvatnet - en flott og viktig utmarkseiendom for friluftsliv og folkehelse, i Bodømarka.

• Illustrasjonsfoto

KRONIKK: Høye kostnader i barne- og ungdomsidretten?

Les hele kronikken fra rådmann Rolf Kåre Jensen.

• Bilde fra worldwaterday.org

WORLD WATER DAY 2018

For 25 år siden erklærte De forente nasjoner 22. mars til Verdens Vanndag.

• Byggearbeider

Nå starter byggearbeidene

Tirsdag over påske starter byggearbeidene på det nye store parkeringshuset i kvartal 99 – rett nedenfor fylkeshuset.

• Sykepleier hjelper bruker med Ipad

– Stolt av at Bodø er så langt framme

Bodø er i front når det gjelder digitalisering. Tirsdag skal ordfører Ida Pinnerød fortelle om kommunens satsing på dette området under Kommunalpolitisk toppmøte.

• Kulturpris

Bodø kommunes kulturpris

Bodø kommune søker forslag til årets kulturpris. Kulturprisen kan tildeles en person, forening eller institusjon som har sitt virke i, eller spesiell tilknytning til Bodø kommune.

• Søk kulturstipend

Bodø kommunes kulturstipend

Bodø kommune deler hvert år ut inntil 3 kulturstipend à kr 20 000. Kulturstipendet skal være et utviklingsstipend for unge talenter innenfor alle kulturområder. Søknadsfristen er i år 15. april.

• Ladestasjoner

Solid satsing på ladestasjoner

- Bodø har nå gått fra å være verst i klassen og til å bli best i klassen når det gjelder ladestasjoner for elbiler.

• Vannforsyning

Klar for tilknytning!

Nordsida - Vannforsyningen fra Skaug til Mulstrand er nå satt i drift og nye abonnenter skal knytte seg til den kommunale ledningen på denne strekningen.

• Ny by - Ny flyplass

Ti vil lede Ny by – ny flyplass

Det er ti søkere til stillingen som prosjektsjef for Ny by – ny flyplass i Bodø kommune.

• Vannkran

Kommunale avgifter og saksbehandlingsgebyr

Her finner du en oversikt over gjeldende kommunale avgifter og saksbehandlingsgebyr i Bodø kommune. Dette gjelder vann- og avløpsgebyr, slamavgift, tilknytningsgebyr og feie- og tilsynsgebyr. Du vil også finne noe informasjon omkring eiendomsskatt og renovasjonsgebyr.

• UKM

UKM Bodø 2018 i Stormen Bibliotek lørdag 17. mars

Over 100 ungdommer bidrar til årets utgave av UKM Bodø med musikk, dans, kunst, workshops og show i biblioteket.

• Nytt rådhus

Kunstutvalget har valgt to vinnere

Nå er det klart hvem som skal gjennomføre kunstoppdraget i rådhuset.

• First lego League-laget Septem med ungdommer fra Bodø og Steigen.

Gir 20.000 kroner til Septem

Formannskapet i Bodø kommune har besluttet å støtte Septem – Salten-laget som skal til verdensfinalen i First Lego League – med 20.000 kroner.

• signering av avtale.

Signerte samarbeidsavtale om smartere transport

- Dette er viktig for Bodø, sier ordfører Ida Pinnerød.

• Logo IRIS

Ny forskrift for renovasjon i Bodø kommune

En ny forskrift erstatter den eksisterende, som ble utformet etter at Iris ble satt i drift i januar 1994.

• logo

Solid overskudd for kommunen

Bodø kommunes regnskap for 2017 viser et overskudd på 121,2 millioner kroner.

• Stein Haugen

Ny løypeinndeling i Bodømarka

- Vi ønsker at så mange som mulig skal kunne bruke løypene i Bodømarka, sommer som vinter, såfremt de opptrer hensynsfullt.

• Planlagt nytt fortau på Hunstadringens østside.

Bypakke Bodø – kommunal del

STATUS | Også i 2018 vil det pågå flere anlegg fordelt over hele byen. Det bygges flere fortau, busstraséer og busstopper. Flere av anleggene vil kunne tas i bruk i løpet av året.

• Fotokonkurranse

Inviterer til fotokonkurranse

Bodø kommune setter i gang en fotokonkurranse for å finne det rette bildet til den nye kommuneplanens samfunnsdel. Send inn ditt beste bilde!

• Tilskuddsportalen

- Dette er et godt folkehelsetiltak

Bodø kommune gjør et krafttak for at lag og foreninger skal få lettere tilgang til økonomiske tilskudd. Folkehelsekoordinatoren håper på stor aktivitet.

• Semianr

Innholdsrikt innovasjonsseminar

Tirsdag morgen var det invitert til seminar om innovasjon, i regi av Bodø kommune.

• Tverrfaglig fagdag CFS/ME i Bodø

I regi av Nasjonalt kompetansesenter og Helgeland sykehus inviterer Bodø Kommune til fagdag 22.mars 2018.

Pårørendeskolen i Bodø

Kurstilbud for pårørende til personer med demens