Artikler for November 2017

• Populær ordfører: Ida Pinnerød har i løpet av det siste året besøkt samtlige 27 skoler i Bodø kommune. Siste skole ut var Løding skole på Tverlandet, som ordføreren besøkte onsdag sammen med rådmann Rolf Kåre Jensen, kommunaldirektør Arne Øvsthus og undervisningssjef Tore Tverbakk.  Foto: Aleksander Ramberg

Har besøkt alle skolene på ett år

- Jeg er imponert og stolt over det arbeidet som gjøres i Bodø-skolene, sier Ida Pinnerød. Det siste året har ordføreren besøkt samtlige 27 skoler i kommunen.

• Bliksvær

God mobildekning på Bliksvær

Bodø kommune og Telenor går nå sammen for å skape en god mobildekning på Bliksvær, og dette arbeidet skal etter planen være ferdig sommeren 2018.

• Hurtigruten

Bodø havn vant fram i PFU

Bodø Havn KF vant fram i Pressens faglige utvalg (Pfu) etter at å ha klaget inn Dagens Næringsliv for brudd på god presseskikk i omtalen av rettsstriden mellom Bodø havn og Hurtigruten.

• Bodø

Problemer med å søke stillinger

Vi har for tiden problemer med it-løsningen så nå får man ikke søkt stilling. Vi jobber med saken, og regner med at problemet er løst i løpet av dagen.

• GimleUka 2017.

Klart for GimleUka

Se hele programmet her.

• Ordfører Ida Pinnerød besøkte Stordalen friluftsbarnehage.

De er først ut i Bodø

Fredag ble det markert at Bodø har fått sin første helsefremmende barnehage, nemlig Stordalen barnehage.

• Alernativ 1 - Slyngvei

Skisseprosjekt Rønvikfjellet

Norconsult har på oppdrag fra Bodø kommune utarbeidet et skisseprosjekt og gjort en kostnadsvurdering for kommunal infrastruktur opp til Rønvikfjellet.

• Vinteraktiv

Skumparty avlyst!

Det planlagte skumpartyet i Mørkvedhallen onsdag kveld er avlyst på grunn av uvær.

• Boligområde

Klagebehandlingen nærmer seg slutten

Behandlingen av klager på eiendomsskatten i Bodø kommune nærmer seg nå slutten.

• Seniorrådgiver Roger Fredriksen, innkjøpssjef Øystein Nilsen og innkjøpsrådgiverne Jarl Richard Salamonsen og Jan Martin Nyström ved innkjøpskontoret i Bodø kommune. Foto: Per-Inge Johnsen

De kan vinne gjev pris

Samordna innkjøp i Salten (SIIS), med Bodø kommune som vertskommune, er en av fire nominerte til Anskaffelsesprisen for digitalisering og god styring 2017.

• Satser sammen: Inger Simonsen (Nordlandssykehuset), Elisabeth Larsen (Fauske kommune), Lisbeth Movik (Beiarn kommune), Eva Larsen (Hamarøy kommune), Stein Ole Rørvik (Saltdal kommune), Kirsten Hasvoll (næringsavdelingen Nordland fylkeskommune) og Jørn Jønsberg (Bodø kommune). Foto: Per-Inge Johnsen/Bodø kommune

Starter samarbeid om rekruttering

Med #jobbilag har Bodø kommune tatt initiativ til et bredt samarbeid om felles rekruttering av sykepleiere.

• Varaordfører Synne Bjørbæk og Sjef Marinen Ole-Morten Sandquist.

Klart for Marinemesterskapet

- Vi er veldig glade for å være tilbake i Bodø.

• gjyu

Høring og offentlig ettersyn av kommuneplanens arealdel 2018 – 2030

Bystyret har vedtatt å legge forslag til kommuneplanens arealdel 2018 – 2030 ut til høring og offentlig ettersyn. Høringsfristen er 12.januar 2018.

• Avdelingsleder Wenche Klingen, sammen med Liv Tverbak, Einrun Kvalvik, Miriam Leithe Hansen, Kate Løland, og Thomas Mentzoni i prosjektgruppen for «Vinteraktiv» ved Miljøtjenesten i Bodø kommune, ønsker å inviterer brukere i alle aldre til flere spennende aktiviteter fordelt på tre uker i november og desember.   Foto: Per-Inge Johnsen

De inviterer til «Vinteraktiv»

Fortsatt ledige plasser til aktiviteter - her kan du melde deg på!

• kakepynt

Borgerlig vigsel

Fra 1. januar 2018 overtar kommunene den borgerlige vigselsmyndigheten i Norge fra tingrettene. Nå kan du bestille tidspunkt for vigsel i Bodø kommune i 2018.

• jobbskyggedag

En dag i rådmannens skygge

Magnus Lyngmo (13) fikk en fartsfylts jobbskyggedag sammen med rådmannen i Bodø kommune. Til vanlig går Magnus i 8.klasse på Kjerringøy skole.

• Rådmann Rolf Kåre Jensen og økonomidirektør Kornelija Rasic i Bodø kommune.

Her finner du Rådmannens budsjettforslag

Her kan du laste ned og lese Rådmannens forslag til årsbudsjett 2018 og økonomiplan for 2018-2021 - i sin helhet.

• Rådmann Rolf-Kåre Jensen

Tidenes investeringsbudsjett

Aldri før har Bodø kommunes investeringsbudsjett vært så høyt. Kommunen leverer fortsatt et godt tjenestetilbud og opprettholder store satsinger. Men bremsene er på.

• Sov godt

Ledige plasser på søvnkurs

Frisklivssentralen har noen få ledige plasser igjen - ta kontakt snarest om du ønsker plass på kurset.

• Rådmann og Økonomidirektør

Kommunebudsjettet 2018 legges fram

Rådmannens forslag til budsjett for 2018 og økonomiplan for de neste fire årene legges fram kl 10 i formiddag. Sendingen finner du her kl 09.50

• Marit Lund Hansen

To gjeve priser til Marit

Marit Lund Hansen er kåret til «Årets Helsesøster i Norge» og «Årets sykepleierleder i Nordland» 2017.

• Daglig leder Vera Arntsen og markedsansvarlig Lise Lotte Henriksen i BHK og kommunikasjonssjef Tord Berthinussen i Bodø kommune.

Vil fylle hallen med skoleelever

Bodø kommune og BHK inviterer alle kommunens skoleelever på håndballkamp.

• Stormen bibliotek

Nominert til gjev pris

Stormen kan bli «Årets bibliotek 2017»

• Brøyting.

Start på brøytesesongen

Brøyteberedskapen starter mandag 6. november.

• Kommunesektorens organisasjons «Standard abonnementsvilkår for vann og avløp, teknisk bestemmelser og administrative bestemmelser» 2. utgave 2017, samt lokalt endring, er vedtatt av Bodø kommunes bystyre den 26. oktober 2017 som standard avtalevilkår mellom kommunen og eksisterende/nye abonnenter.

Ny forskrift om sanitæranlegg

Som vedtatt i Bodø Bystyret den 26. oktober 2017 oppheves Bodø kommunens eksisterende «Reglement for sanitæranlegg og stikkledninger» (1999) og erstattes med en ny forskrift.