Artikler for Mai 2017

• Barn utenfor Stormen

Bodø kan bli Norges kulturkommune 2017

Kommunen er nominert sammen med Moss og Røros kommune.

• Odd Henriksen

Henriksen blir kommunaldirektør

Odd Henriksen er ansatt som ny kommunaldirektør for Næring- og utvikling i Bodø kommune.

• Eiendomsskatt

Slik sjekker du eiendomsskatten

Her finner du et eksempel på en "melding om takst og skatt" med forklaringer på begreper og regnemåte.

• Sonekart eiendomsskatt i Bodø kommune

Ny skatteberegning i Bodø

Soneinndelingen for eiendomsskatten i Bodø ble endret i april 2017. Endringene gjelder først og fremst ytterkantene av kommunen. De som har fått endret sonefaktor, har også fått endret sin takst og dermed sin skatt. I tillegg har bunnfradraget i hele kommunen blitt endret fra 300.000 til 500.000 kroner.

• Hva mener du

Hva mener du?

Bodø kommune lager ny kommuneplan, og inviterer til åpent hus med fremtidsseminar på Folkets Hus tirsdag 30. mai kl. 10.00-14.00.

• Illustrasjon av russ

Utvidet vaksinasjonstilbud

I anledning påvist smittsom hjernehinnebetennelse hos en russ i Bodø utvides vaksinasjonstilbudet ved Helsekontoret.

• Gravearbeider

Byteknikk - VA Vestbyen

Status på VA-saneringen pr. 12.5.2017

• Illustrasjonsfoto av russ

TIlbyr gratis vaksine til alle russ i Bodø

– Det aller viktigste nå er at russen tar situasjonen alvorlig, sier legevaktsjef Jannicke Fosdahl etter at det er påvist to tilfeller av smittsom hjernehinnebetennelse blant russen i Bodø.

• Sjøgata konseptforslag 1

Kom med innspil på den nye Sjøgata

Nå har du muligheten til å være med på utformingen av Sjøgata og Professor Schyttes gate i Bodø sentrum.

• Russ

Hjernehinnebetennelse i Bodø: Egen telefon og tilbud om vaksine

Bodø kommune har opprettet en egen telefonlinje (75 55 72 03) for bekymrede ungdom og foreldre, etter at det i går ble kjent at en russ er innlagt på Nordlandsykehuset med mistanke om smittsom hjernehinnebetennelse. –Hit kan du ringe om du er engstelig eller har spørsmål om sykdommen, sier legevaktsjef Jannicke Fosdahl.

• Barneminister Solveig Horne

Barneministeren kommer til Foyerkonferansen

Bodø kommune etablerte Norges første Foyer i 2014 og inviterer nå til konferanse om tilbudet som gir sårbar ungdom bolig og en trygg overgang til voksenlivet. Barne- og likestillingsminister Solveig Horne kommer for å åpne konferansen i slutten av august.

• Aksellastrestriksjoner over ødelagt asfalt

Aksellastrestriskjoner i Bodø Kommune oppheves fredag 12.mai

Aksellastrestriksjoner i Bodø Kommune som ble innført 27.03.17, blir etter forholdene opphevet fredag 12.mai 2017

• Damm Vågøyvatnet

Rehabilitering av Vågøyvatnets sperredammer

Vågøyvatnet magasin er Bodø kommunes reservevannkilde. Aktuelle vurderinger i henhold til dagens forskrifter og retningslinjer, viser at det er behov for tiltak ved demningene. Rehabiliteringen er forutsatt igangsatt i løpet av 2017.

• Ordfører Ida Pinnerød tok første spadetak sammen med Sofie Johansen Steinhammer (10)

Nå er byggingen av Tverlandet skole i gang

Ordfører Ida Pinnerød tok første spadetak sammen med Sofie Johansen Steinhammer (10) i dag. Se bilder fra markeringen her.

• Veterandag

Veterandagen 8. mai

Bodø kommune, sammen med Forsvarets operative hovedkvarter, Norges veteranforbund for internasjonale operasjoner, og Domkirken ønsker å hedre veteraner som har tjenestegjort i utlandet. Vi har derfor gleden av å invitere veteraner fra hele fylket til en markering i Domkirken i Bodø mandag 8. mai.

• Foto: Barnas idrettsdag

Plan for idrett og friluftsliv 2018 - 2021

Bystyret vedtok i sitt møte 30. mars 2017 oppstart av revisjon av Bodø kommunes Plan for idrett og friluftsliv for årene 2018 - 2021.

• til jobben

Kom i form med gode venner og kollegaer på lag eller alene!

Aksjonen passer for alle og all aktivitet gir poeng! Hvordan kommer du deg til skole eller jobb? Kan du benytte en og annen dag til å sykle eller gå? Litt er bedre enn ingenting.