Artikler for April 2017

• Ida

Gjennombrudd i tunnellen

Fredag smalt ordfører Ida Pinnerød den aller siste salva i Bodøs nyeste tunnel; overvannstunnellen fra Bodøelva gjennom Alberthaugen og Rishaugen for utslipp i Hangåsvika. Se bildene her.

• Medlaje

Ninny Petrine Jensen fikk Kongens fortjenstmedalje

Ninny Petrine Jensen fikk i går Kongens fortjenstmedalje

• arbeidsskisse

Nå startert arbeidene ved Saltstraumen skole

Prosjektet realiseres med hjelp av tildelte Fylkeskommunale Trafikksikkerhetsmidler for 2016.

• bankgata

Kryss Bankgata/Hålogalandsgata

I forbindelse med nedsetting av kantstein vil det foregå arbeid i krysset Bankgata/Hålogalandsgata.

• Parksjef Per Rekkedal

Felles dugnad for en reinere kommune

Bodø kommune inviterer velforeninger og andre til felles dugnad med rydding i offentlige friområder og fellesarealer.

• Foto: Per-Inge Johnsen

Øvelsen er over

Beredskapsøvelsen som ble arrangert i Bodø 26. april er nå over.

• Øvelse

Se opp for øvelsesaktivitet

Onsdag 26. april arrangeres det en større beredskapsøvelse i Bodø. Det kan innebære til dels stor trafikk både til lands, til vanns og i lufta. Være spesielt oppmerksom i området rundt Nord universitet.

Gatefeiing 2017

Aksjonen starter mandag 24. april, og vi ber huseiere og næringsdrivende om hjelp til renhold og rydding av fortau.

• Erna

Presenterte nordområdestrategien i Stormen

Statsminister Erna Solberg tok med seg tre statsråder til Bodø for å presentere regjeringens plan for Nord-Norge de neste årene. Se bildene her

• Trefelling

Felling av trær

Bodø kommune får mange henvendelser om felling av trær på kommunal grunn. For å kunne behandle slike saker på best mulig måte bes søkere om å benytte digitalt søknadsskjema.

• parkering

Se den nakne innsiden av rådhuset

Siden i høst har arbeidere revet vegger og tømt alt som var i rådhuset og banken. Her kan du se hvordan det ble når veggene ble borte.

• Reguleringsplan Vollveien

Teknisk avdeling | Sanering Vollveien

I forbindelse med reguleringsplanen for Vollhaugen skal vann, avløp og veiareal i Vollveien saneres. Prosjekteringsarbeidet er igangsatt.

• mørkved

2700 klager

Ved fristens utløp mandag var det kommet inn 2700 klager på eiendomsskatten, viser en oversikt fra arkivet i Bodø kommune. Dette er om lag 13 prosent av det totale antallet takserte eiendommer.

• Ordfører Ida Maria Pinnerød russisk ambassadør

Besøk av den russiske ambassadøren

Den russiske ambassadøren til Norge, Teimuraz Otarovich Ramishvili, på sitt første besøk i Bodø.

• ramberg

Ramberg til kommunen

Bodø kommune har ansatt Aleksander Ramberg(36) som ny webredaktør i Kommunikasjonsavdelingen. – Dette blir en spennende utfordring i en kommune der det skjer svært mye, sier Ramberg.

• Havn

Full frifinnelse for Bodø Havn KF

Lagmannsretten har i dag frifunnet Bodø Havn KF på alle punkter i saken som Hurtigruten reiste mot havna. – Vi er godt fornøyd med denne dommen, og det er nå bragt på det rene at Bodø Havn ikke har gjort noe ulovlig, hverken i forhold til prising eller samarbeid med andre havner, sier styreleder i Bodø Havn KF, Adelheid Kristiansen.

• Jon Tørset

Mot lavere eiendomsskatt i ytterkantene

Soneinndelingen og sonefaktoren for eiendomsskatt i Bodø kan komme til å bli endret i enkelte deler av kommunen. - Sakkyndig nemd har nå bedt administrasjonen om å gjøre en avklaring på nye grenser før nemda i neste møte over påske skal gjøre endelig vedtak, sier leder av nemda, Jon Tørset.

• Hagebyen stengt

Tverlandet | Hagebyen stenges

I forbindelse med etablering av nytt fortau langs Hagebyen stenges veien i perioden 3.4. - 9.6.2017.