Artikler for Februar 2017

• Boliger i Bodø

Lang ventetid på telefon

Det er veldig mange som ringer til oss med spørsmål om eiendomsskatt.

• Tidligere ordfører Ole Henrik Hjartøy, statsminister Erna Solberg og ordfører Ida Pinnerød

Nå blir det ny flyplass

– Vi er enige om å sette i gang arbeidet med å flytte flyplassen i Bodø, bekrefter statsminister Erna Solberg.

• Tunnel Heggmoen

Byteknikk - Sikringstiltak Heggmoen/Sørstrupen

Fjellanleggene ved hovedvannledningene på Heggmoen og Sørstrupen skal sikres. Anbudsprosess er igangsatt.

• Strandsøppel

Nå kan du søke om støtte til å rydde opp strandsøppel

Har du en god ide som kan bidra til å rydde opp i forsøplingen i havet og langs kysten? Miljødirektoratets tilskuddsordning for opprydding er i år på 35 millioner kroner. Fristen for å søke er 16. mars 2017.

• Isokart

NN2000 - ny nasjonal og Nordisk høydereferanse i Bodø kommune

Jobber du med kart eller andre høydebærende data? 01.02.2017 endret vi høydegrunnlaget i Bodø kommune. Da ble alle høyder endret med +4 til +12 cm. Det nye høydesystemet har fått navnet NN2000 (Normal Null 2000).

• Døråpneren

«Døråpneren» til Bratten aktivitetspark

Nordland fylkeskommunes tilgjengelighetspris gikk i år til Bratten aktivitetspark som har jobbet for barn og unge både i forhold til fritiden og tradisjonelle skolefag.

• Kart Burøya

Byteknikk - VA Burøya

Ledningsnettet mellom Valen og Burøya skal få en større vannledning mot sildeoljefabrikken, og et nytt kommunalt avløpssystem. Prosjekteringsarbeidene igangsettes våren 2017.

• Rådmann og Økonomidirektør

90 mill. kr i overskudd i Bodø kommune

Bodø kommune leverer et meget positivt regnskapsresultat for 2016, og går med et overskudd på 89,4 millioner kroner.

• Ordfører Ida M. Pinnerød

Bli med på å forme Bodø 2030

Kom på Sølvsuper lørdag kl. 12.00

• Ordfører Ida Pinnerød og Maxmat-ansatte

Ordføreren til Maxmat-ansatte:

– Vi vil gjerne bidra for å beholde den kompetansen som dere har. Dersom hele fagmiljøet ryker vil det være et stort tap for Bodø.

• Kartutsnitt vannforsyning Saltstraumen

Teknisk avdeling | Vannforsyning Saltstraumen

Forsyningsområdet for nåværende Saltstraumen vannverk skal få vann fra hovedvannverket på Heggmoen via Tverlandet. Prosjekteringsarbeid igangsettes våren 2017.

• Aidacara

Årets første cruiseskip

Onsdag 15. februar anløper årets første cruiseskip M/S AIDAcara Bodø Havn og representerer en rekordtidlig start på cruisesesongen

• Koret Kjellerlys

Da er Sølvsuperuka 2017 åpnet med salutt og smell

Kjellerlys sang under åpningsarrangementet i Cafe Sølvsuper før Anne Mari Haugen (Leder Helse-, omsorgs og sosialkomiteen) holdt åpningstale. Vågønes barnehage hadde både salutt, allsang og «rock and roll» før det hele ble avsluttet med en ballongsmell. Trond Skårn (virksomhetsleder Sølvsuper helse- og velferdssenter) oppfordret de frammøtte om å ta med seg program og studere det, hele uka er full av aktiviteter slik at enhver kan finne noe en er interessert i.

• Sølvsuper

Forlik om Sølvsuper

Bodø kommune går inn for forlik i rettsstriden etter byggingen av Sølvsuper helse- og velferdssenter. Det har bystyret vedtatt i lukket møte i dag.

• Hurtigruta

Hurtigruten flytter til Terminalkai sør

Fra torsdag 9. februar vil ikke lenger Hurtigruten legge til på sin vante plass ved terminalkaia, men inntil videre flyttes til nye Terminalkai sør. (Videresender til Bodø Havn)

• alle samlet foran Stortinget

Historisk møte på Stortinget

Aldri før har alle Bodøs politiske partier dratt sammen til Stortinget for å fremme samme sak.

• Bodø Rådhus

Åtte vil bli kommunaldirektør

Det er åtte søkere til den ledige stillingen som kommunaldirektør for Utbygnings- og eiendomsavdelingen i Bodø kommune:

• Tverlandet skole

Veidekke bygger nye Tverlandet skole

Har signert kontrakt for 302 millioner kroner med Bodø kommune.

Pårørendeskolen i Bodø

Kurstilbud for pårørende til personer med demens

• Miljøenheten: Solveig Margrethe Bergseng Lakså & Ingunn Øvsthus

Fokus på miljø

Dagens miljøutfordringer er komplekse. Derfor er et sterkt fagmiljø og et godt samarbeid mellom saksbehandlere på tvers av kommunens avdelinger viktig. Nå er Miljøenheten på plass og trekker i trådene.

• Bodø by

Luftkvaliteten i Bodø

En ny undersøkelse viser at luftkvaliteten i Bodø i perioder kan være dårlig. Teknisk avdeling Miljøenheten vil i løpet av kort tid avgjøre om det er behov for å etablere faste målestasjoner i byen.

Sølvsuperuka 2017

Fredag 10. februar er det åpning av Sølvsuperuka 2017 og etter det ruller godbitene fram. Sjekk ut programmet, det meste er gratis og alt er åpent for alle.

• Velferdsteknologi i praksis på Sølvsuper helse- og velferdssenter.

Bodø er best på digitalisering

Telenor Norge har kåret Bodø til landets beste kommune på digitalisering. Se ordfører Ida Pinnerød direkte i paneldebatt kl. 09.50.