Artikler for Februar 2017

• Strandsøppel

Nå kan du søke om støtte til å rydde opp strandsøppel

Har du en god ide som kan bidra til å rydde opp i forsøplingen i havet og langs kysten? Miljødirektoratets tilskuddsordning for opprydding er i år på 35 millioner kroner. Fristen for å søke er 16. mars 2017.

• Kart Burøya

Byteknikk - VA Burøya

Ledningsnettet mellom Valen og Burøya skal få en større vannledning mot sildeoljefabrikken, og et nytt kommunalt avløpssystem. Prosjekteringsarbeidene igangsettes våren 2017.

• Kartutsnitt vannforsyning Saltstraumen

Teknisk avdeling | Vannforsyning Saltstraumen

Forsyningsområdet for nåværende Saltstraumen vannverk skal få vann fra hovedvannverket på Heggmoen via Tverlandet. Prosjekteringsarbeid igangsettes våren 2017.

• Miljøenheten: Solveig Margrethe Bergseng Lakså & Ingunn Øvsthus

Fokus på miljø

Dagens miljøutfordringer er komplekse. Derfor er et sterkt fagmiljø og et godt samarbeid mellom saksbehandlere på tvers av kommunens avdelinger viktig. Nå er Miljøenheten på plass og trekker i trådene.

• Bodø by

Luftkvaliteten i Bodø

En ny undersøkelse viser at luftkvaliteten i Bodø i perioder kan være dårlig. Teknisk avdeling Miljøenheten vil i løpet av kort tid avgjøre om det er behov for å etablere faste målestasjoner i byen.